POČEO NAJVEĆI ONLAJN SAJAM FRANCUSKIH I SRPSKIH KOMPANIJA: Učestvuje 7 kompanija i organizacija
Foto: Promo

POČEO NAJVEĆI ONLAJN SAJAM FRANCUSKIH I SRPSKIH KOMPANIJA: Učestvuje 7 kompanija i organizacija

Društvo -

Na internet adresi www.francuskanedelja.rs počeo je Onlajn sajam zapošljavanja Francusko-srpske privredne komore, najveći onlajn sajam francuskih i srpskih kompanija koje posluju u Srbiji. Sajam će trajati sve do 22. novembra, a deo je Francuske nedelje koja se ove godine održava pod sloganom „Digitalne uspomene“.

Na sajmu zapošljavanja učestvuje 17 kompanija i organizacija, uglavnom velikih francuskih kompanija, ali i srpskih preduzeća koje traže najrazličitije kadrove za poslove u Beogradu, Novom Sadu i Rumi. U ponudi je preko 80 oglasa za posao i prakse - traže se inženjeri, menadžeri, marketing stručnjaci, novinari, ekonomisti, programeri, osobe sa znanjem stranih jezika, računovođe.

Sajam je idealna prilika za sve koji su u potrazi za poslom da stupe u direktan kontakt sa poslodavcima, što im omogućava posebna čet aplikacija. Moguće je svakom preduzeću, na njegovom „virtuelnom štandu“, poslati radnu biografiju, spontanu kandidaturu ili aplicirati na jedno od ponuđenih radnih mesta.

Na sajmu učestvuju francuske i srpske kompanije, a ove godine pridružila i najveća medijska kuća u Srbiji - Adria Media grupa, pa šansu imaju i novinari.

U ponudi su i različite prakse za studente, a posetioci se mogu informisati i o stipendijama, kako u Srbiji, tako i u Francuskoj, zahvaljujući učešću Francuskog instituta u Srbiji i agenciji Campus France.

Ove godine, Francuska nedelja se održava pod sloganom „Digitalane uspomene“. Već tradicionalno, manifestacija se vezuje za treći četvrtak u novembru, dan kada se širom Francuske u restoranima i kafićima dočekuje Novi Božole, mlado francusko vino koje se pušta u prodaju odmah nakon fermentisanja. Nakon žurke otvaranja, svi ljubitelji francuske kulture će kroz različite aktivnosti imati prilike da se uz vrhunska francuska vina i kulinarske specijalitete upoznaju sa francuskim brendovima, kompanijama, ali i digitalnim trendovima.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track