PREVOZNICI VIP GOSTIJU OSNOVALI UDRUŽENJE LIMO SERVIS: Urediti i definisati prevoz luksuznim vozilima u Srbiji!
Foto: Kurir

za uvođenje reda

PREVOZNICI VIP GOSTIJU OSNOVALI UDRUŽENJE LIMO SERVIS: Urediti i definisati prevoz luksuznim vozilima u Srbiji!

Društvo -

BEOGRAD - Trideset privrednih subjekata koji godinama pružaju usluge prevoza visokog kvaliteta, odnosno vožnje stranih i domaćih gostiju, osnovali su Udruženje Limo servis u cilju saradnje sa resornim ministarstvima. Ciljevi su uvođenju reda u ovaj deo transporta, kao i poboljšanje usluga koje u Beogradu i Srbiji dobijaju "visoki" gosti, što je od presudnog značaja u ovoj grani domaćeg turizma.

- Izradom novog zakona o prevozu putnika, javnosti postaje poznat termin Limo servis, koji se poslednjih dana često pojavljuje u medijima kroz razne vesti i tv duele. Da bi javnost bliže upoznali sa ovom delatnošću i šta je zapravo Limo servis, trideset privrednih subjekata sa višegodišnjem iskustvom u obavljanju usluga u pravom limo servisu je osnovalo Udruženje Limo Servis u Srbiji. Osnovni zadatak Udruženja Limo servis, usvojenog od strane svih članica udruženja na konstitutivnoj sednici, biće upoznavanje Ministarstva saobraćaja sa našim iskustvima iz prakse koja se kose sa određenim stavovima iz zakona. Određene odredbe zakona značajno otežavaju rad u praksi, ugrožavaju ekonomičnost poslovanja a samim tim i prava korisnika usluga. Očekujemo da će doprinos Udruženja dovesti do dopunjavanja i menjanja zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju radi sveopšteg poboljšanja uslova rada i usluga u toj oblasti - navodi se u saopštenju Udruženja i dodaje da je saradnja sa resornim ministarstvima neophodna.

- Shodno ciljevima Vlade da na rešavanje problema nelegalnog prevoza putnika izglasa dopune i izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju kojima bi se definisala usluga Limo Servisa u Beogradu i Srbiji, mi kao Udruženje Limo Servisa u potpunosti podržavamo svaku inicijativu za rešavanje problema. Udruženje Limo Servis-a stoji na raspolaganju svim relevantnim ministarstvima kako bi rešili trenutnu situaciju i u budućnosti doprineli boljoj komunikaciji i bržem rešavanju problema - zaključuje se.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track