NAJDIVNIJA PRIČA IZ SUBOTICE! Srbija je posle 7 godina dobila ČETVORKE! Mirjana (29) je na svet donela ćerkicu Melaniju i TRI SINA!
Foto: Privatna Arhiva

SAMO NEK SE RAĐA!

NAJDIVNIJA PRIČA IZ SUBOTICE! Srbija je posle 7 godina dobila ČETVORKE! Mirjana (29) je na svet donela ćerkicu Melaniju i TRI SINA!

Društvo -

SUBOTICA - U porodici Mirjane (29) i Mladena (39) Krstića, do sada je osmogodišnji Vasilije bio zvezda u kući, a 13. novembra njegova mama je donela na svet četvorke, tri brata Dimitrija, Zaharija i Božidara i sestricu Melaniju. Pred krsnu slavu Svetog Stefana Dečanskog, porodica je uvećana za četiri člana, a četvorke su rođene carskim rezom u Beogradu, u GAK Narodni front.

Bebe su stabilne, kaže majka Mirjana za Kurir, u porodilištu će biti još mesec i po dana, a teške su oko 1.100 grama.

U Srbiji su posle sedam godina rođene prve četvorke, pre sedam godina su rođene u Surčinu, a veoma retko dolaze na svet prirodnom oplodnjom. U Mirjaninom slučaju, kada su odlučili posle sedam godina da imaju drugo dete, odlučili su se na vantelesnu oplodnju, a tri zametka su vraćena u matericu.

Mama Mirjana objašnjava, da su dva formirala svoju matericu, a treći se podelio, pa je porodica očekivala jednojajčane blizance i još jednu devojčicu i dečaka.

foto: Privatna Arhiva

- Ovo su rizične trudnoće, ali doktori su učinili mnogo, pa sam dogurala do 29. nedelje, a bebe su sada stabilne i napreduju, kaže nam majka Mirjana, sa osmehom dodaje da se ona oseća dobro i da je srećna, svi nestrpljivo čekaju da bebe dođu kući.

Tata Mladen je oduševljen, i kaže da će sada porodica biti uvećana za četvoro, pa će ih na slavama za trpezom biti 18, sa bakama i dekama, kako su računali. Samo u porodici Krstić je sedmoro dece.

foto: Privatna Arhiva

Sreća je jedina reč koju smo videli odmah po ulasku u veliki dom porodice Krstić u ulici Sonje Marinković, opremljenoj tako da najviše prostora bude za decu i igračke. Kada iz porodilišta sa odeljenja neonatologije u Beogradu dođu kući Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije, čeka ih već njihova soba, sa četiri krevetića.

Mali Vasilije je srećan što ima tri brata, a mama je kaže srećna što je dobila i devojčicu.

- Božidaru je baka dala ime, kao Božiji dar našoj porodici, mama je odabrala ime Melanija za sestru, a ja sam odabrao ime Zaharije i Dimitrije, presećno priča mališan, i kaže da su mu svi čestitali u školi. Vasilije ide u drugi razred, voli svoju učiteljicu Maju i matematiku, trenirao je karate, a sada igra fudbal, a bio je prvak Srbije u ENPI karateu, pre dve godine, priča sa ponosom.

Kaže da želi što pre bebe da dođu kući, još im nisu kupili kolica i sve što treba. Ali stiže deda mraz, pa se Vasilije nada da će darivati i bebe, ono što im je najpotrebnije. Mira je do sada bila zaposlena, ali sada kaže da će teško moći da nastavi posao, pa ostaje da se snalaze od Mladenove plate, ali da će sa puno ljubavi gajiti svoju decu.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

- Suprug radi u tri smene, nadam se da će moći bar malo da pomognu, a tu su dve bake, jelica i Zorica, pa ćemo uspeti nadam se da ih podignemo. Pripremili smo za bebe osnovne stvari, nešto je ostalo i Vasilijevo dok je bio beba, a kolica ćemo već nekako kupiti, kaže Mirjana.

Mladen radi u Kontinentalu, u smenama, nada se da će imati razumevanja početku za uvećanu porodicu Krstić.

- Mira će brinuti o deci. Radićemo, borićemo se, kao svaki Srbin što se bori za svoju porodicu, pa nadamo se i država će da pomogne, četiri sina smo doneli na svet, petoro anđela u kući, kaže ponosno 39.godišnji Mladen.

Mirjana se dobro oseća, iako je imala carski rez, najvažnije je da se sve srećno završilo, kaže sa osmehom.

Baka Jelica obožava snaju, obe snaje, kaže. Sinovi su se istog dana venčali, a 2010. godine dobili prva dva unuka u novembru Vasilija i Miloša, a ovog novembra 2018, stigle su četvorke, kaže baka Jelica, a druga baka Zorica dodaje da će unucima biti pri ruci čitav život i pomagati u odrastanju.

Nada Harminc

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja