JEDAN VOJNIK JEDNA VOJSKA: Vojni sindikat Srbije proslavlja šest godina postojanja
Foto: Kurir

jubilej

JEDAN VOJNIK JEDNA VOJSKA: Vojni sindikat Srbije proslavlja šest godina postojanja

Društvo -

„U proteklih šest godina postali smo najprogonjenija ali i najrespektabilnija sindikalna organizacija u državi, sa jakim međunarodnim ugledom“- kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije

foto: Kurir

U prisustvu velikog broja predstavnika domaćih i međunarodnih sindikata- veterana Republike Srpske, državnih sindikata Vojske Slovenije i Makedonije, večeras se u Leskovcu obeležava šest godina od osnivanja Vojnog sindikata Srbije, prvog i jedinog u istoriji srpske vojske i proslava slave Sveti Jovan Zlatousti.

foto: Kurir

-Vojni sindikat Srbije je državotvorna, patriotska i nacionalna organizacija. U našim redovima je osam hiljada članova i svaki dan i pored turbulencija sa odlaskom kadra taj broj se povećava. Naša snaga je naša sabornost. Iz progona svih ovih godina izrodila se jedinstvena sindikalna snaga u Srbiji- kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.

foto: Kurir

U proteklih šest godina, kaže Antić, vodeći se sintagmom „da je interes države Srbije iznad svih dnevno-političkih događanja“ VSS je u nekoliko desetina slučaja sprečio mnoge malverzacije, kriminal u Ministarstvu odbrane, i jasno i glasno "ukazivao na devijacije određenih interesnih grupa“ .

-Naša borba za kolektivni ugovor se nastavlja. Ali u narednom periodu Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije doneo je koncept u kome ćemo odlučno odgovoriti na svaki pokušaj progona pod krilaticom „Jedan vojnik- jedna vojska“. Ko god bude ugrožen doći ćemo svi u pomoć i bukvalno svojim prisustvom podržati svakog vojnika,oficira,podoficira ili civilno lice u okviru Ministarstva odbrane- kaže Antić.

foto: Kurir

Osnivač i generalni sekretar VSS Predrag Jevtić, ističe da je „vojni sindikat bio i jeste taj koji je sprečio proteklih godina potpuno unižavanje srpskog vojnika“.

-Sprečili smo otpuštanje 1600 ljudi, ukazivali da vojnici idu u bušnim čizmama, gde god je stanje loše... U narednom periodu pored međunarodnih aktivnosti na zaštiti radnih prava zaposlenih u Ministarstvu odbrane, akcije će biti usmerene na odgovor na progon naših članova- kaže Jevtić.

(Kurir.rs/D.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track