BRITANCI ODUŠEVLJENI KOPAONIKOM: Bolje od Alpa, jeftinije, pije se rakija sa prijateljima, a ovde je Đoković udarao prve loptice!
Foto: Promo

preporuka

BRITANCI ODUŠEVLJENI KOPAONIKOM: Bolje od Alpa, jeftinije, pije se rakija sa prijateljima, a ovde je Đoković udarao prve loptice!

Društvo -

Kopaonik, najbolje srpsko skijalište je možda genijalna zamena za Alpe, i za one je koji nemaju dubok džep, tvrdi britanski Gardijan.

Najveći zimski rizort, Kopainik, nalazi se u snežnoj šumi okruženoj jelama i smrčama, i tu se nalazi toliko snega da on pada stalno na zemlju, a uprkos snežnim padavinama staza koja prolazi kroz magičnu šumu je perfektno očišćena, piše britanski novinar Sem Heded u svojoj reportaži.

U tekstu se navodi da je Kopaonik idelan za početnike u skijanju,a oni koji ne skijaju mogu da uživaju u netaknutom snegu sa obe stane skijaških staza.

Autor teksta Sem Heded piše da je pri dnu staze naišao na drvenu kućicu u kojoj se okretalo prase na ražnju, gde su gosti bili znatiželjni da saznaju kako je stigao na Kopaonik.

foto: Dado Đilas

Naime, kako kaže Heded, nijedna britanska kompanija ne radi turističke aranžmane za Kopaonik, pa britanski skijaš izaziva radoznalost.

Uskoro, kako kaže, pio je rakiju sa svojim novim prijateljima.

On podseća da je Kopanik oštećen u NATO bombardovanju 1999, ali da je sada popularna skijaška destinacija za većinu Srba.

Navodi se i da je Kopaonik popularan i kao letnja destinacija, ali se podseća i da je na toj planini poznati teniser Novak Đoković udario svoju prvu tenisku loptu.

On inače podseća da ovde možete naći apartman za 22 funte po danu, a da ski pas za nedelju dana košta oko 120 funti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track