PENZIONERI, RADUJTE SE! Sutra svima stiže po 3.000 dinara!
Foto: Shuterstock

Lepa vest Stiže jednokratna pomoć za najstarije

PENZIONERI, RADUJTE SE! Sutra svima stiže po 3.000 dinara!

Društvo -

Jednokratna pomoć penzionerima od 3.000 dinara biće isplaćena sutra, 30. novembra, najavio je ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je napomenuo da možda neće svi dobiti istog dana jednokratnu pomoć jer neki primaju novac na račun, a neki na kućnu adresu.

foto: Marina Lopičić

- Isplata pomoći počeće 30. novembra, nekima će stići nekoliko dana kasnije, zavisi od toga kome se donosi na kućnu adresu - rekao je ministar i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije najavio jednokratnu pomoć i da država poštuje obećano.

Ranije je iz Vlade Srbije rečeno da će jednokratnu pomoć dobiti svih 1,7 miliona penzionera, biće im isplaćena na isti način kao što primaju i penziju, a za tu namenu izdvojene su 5,24 milijarde dinara iz prihoda Fonda PIO, koji je ostvario suficit zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranju novih radnih mesta, ali i efikasnoj borbi protiv rada na crno.

- Iako su penzioneri u novembru dobili i prve uvećane penzije, našli smo prostora u budžetu Fonda PIO i za ovu vrstu jednokratne pomoći, sve zahvaljujući rezultatima. Za isplatu jednokratne pomoći dobili smo i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda, što potvrđuje odlično stanje naših finansija - istakao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

On je potvrdio da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se s tom praksom nastaviti i sledeće godine ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

MOMO ČOLAKOVIĆ DOGODINE DVE POMOĆI

Penzioneri sa najnižim primanjima sledeće godine mogu da očekuju jednokratnu novčanu pomoć i to dva puta, u martu i oktobru. Iznos dodatka na penzionom čeku mogao bi da iznosi oko 7.000 dinara, izjavio je ranije za Kurir Momo Čolaković, narodni poslanik PUPS, ističući da je to bio preliminarni dogovor predstavnika vlasti s penzionerima, a da će tačan iznos pomoći zavisiti od stanja u državnoj kasi.

STATISTIKA

1,7 miliona penzionera dobiće jednokratnu pomoć 5,24 milijarde dinara izdvojeno je za isplatu penzionerima 80,4 odsto penzionera prima manje od 35.000 dinara mesečno 21,6 odsto penzionera prima do 15.000 dinara mesečno

(Kurir/Sanja Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track