MILENKO SEO DA GLEDA SERIJU, A ONDA JE ODJEDNOM PUKLO! Udario ga grom i odbacio u drugu sobu! LEKARI U ČUDU ŠTA JE PREŽIVEO (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

Sreća u nesreći

MILENKO SEO DA GLEDA SERIJU, A ONDA JE ODJEDNOM PUKLO! Udario ga grom i odbacio u drugu sobu! LEKARI U ČUDU ŠTA JE PREŽIVEO (FOTO)

Društvo -

Od snažne eksplozije prozor se otvorio, a na mene se sručio šut s plafona. Kad sam došao sebi, bio sam u drugoj prostoriji, kaže Milenko Rosić iz Glušaca

Samo pukom srećom Milenko Rosić iz Glušaca kod Bogatića preživeo je udar groma.

Snažna eksplozija oštetila je njegovu kuću, ali je on ostao gotovo nepovređen. Milenko je legao na krevet i uključio televizor čekajući omiljenu seriju. Odjednom se začula snažna eksplozija.

- Samo što sam legao da se malo opustim, ugledao sam blesak. Prozor se otvorio, a na mene se sručio šut sa plafona. Kad sam došao sebi, bio sam praktično u drugoj prostoriji. Silina udara groma odbacila me je kroz vrata koja su u tom trenutku bila otvorena - priča Milenko.

Noge nije osećao, kaže, pa je na jedvite jade, puzeći došao do telefona da pozove komšiju Milorada Perišića.

foto: Privatna Arhiva

- Na spratu je nešto gorelo. Popeo sam se i video krilo od vrata u plamenu. Odmah sam ga bacio dole da se plamen ne širi i pozvao vatrogasce. Milenka sam zatekao kako leži, pa sam ga odvezao kod lekara. Rekli su nam da ovakve slučajeve nisu imali, jer ljudi koje udari grom ne dolaze kod doktora, već idu odmah na "onaj svet" - priča komšija.

Tek kada se vratio, Milenko je video u kakvom stanju mu je kuća posle udara groma.

foto: Privatna Arhiva

- Sam Bog me je spasao. Nemam drugo objašnjenje. Kuću ću porpaviti, zidove okrečiti, ali trauma će ostati duže. Svuda je gorelo, sevalo i varničilo, vidi se i na plafonu. Popucali su mi lusteri, a na ploči iznad sobe i sad se vide tri rupe koje je grom napravio. Sreća je pa su se otvorili prozori i vrata da ta detonacija izleti, inače ko zna šta je moglo biti - priča Milenko.

foto: Privatna Arhiva

Ne pokriva garancija Pregoreli televizor i kompjuter

Od udara groma Milenku su pregoreli televizor i kompjuter. Nažalost, nije uspeo da ih reklamira, jer nema garancije na udar groma. Dodaje da se nada da će mu opština pomoći da bar delimično nadoknadi štetu, jer je ovo za njega veliki gubitak. Najvažnije je ipak, što je sačuvao život.

Kurir.rs/S.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track