HAOS U JUTARNJEM! PREKINULI EMISIJU O UKRADENIM BEBAMA! Gosti urlali jedni na druge, voditelji u šoku nisu mogli da ih OBUZDAJU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Prva

HAOS U JUTARNJEM! PREKINULI EMISIJU O UKRADENIM BEBAMA! Gosti urlali jedni na druge, voditelji u šoku nisu mogli da ih OBUZDAJU! (VIDEO)

Društvo -

Prema podacima Udruženja roditelja nestalih beba, u Srbiji je u poslednjih 40 godina u porodilištima lažno proglašeno mrtvim između 6.000 i 10.000 novorođenčadi.

U međuvremenu na videlo su izašli i neki novi dokazi, a na ovu temu je trebalo gosti da govore u emisiji Jutro sa Jovanom i Srđanom, ali viku i dreku ni voditelji nisu uspeli da smire, pa su rešili da temu jednostavno prekinu!

foto: Printscreen Prva

Gosti su bili Katarina Golubović, direktorka Jukoma, Ana Pejić, sekretarka Udruženja nestalih beba Vojvodine, Milena Janković, predstavnica Udruženja nestalih beba Beograd, i Radiša Pavlović, član Vladine mešovite komisije za nestale bebe i predsednik udruženja "Za istinu i pravdu o bebama".

Milena Janković, predstavnica Udruženja nestalih beba Beograd istakla je da je pitanje nestalih beba pitanja trgovine ljudskim bićima.

foto: Printscreen Prva

- To je trajalo dugo u porodilištima u Srbiji, dešavalo se uz pomoć medicinskog osoblja i državnih organa. U Srbiji se sve zna, samo je bio jedan trag ćutanja države prema roditeljima. Sada mi želimo da se taj problem reši - kaže Jankovićeva.

Katarina Golubović, direktorka Jukoma, rekla je da je od Saveta traženo da se ispitaju dosadašnji koraci države.

- Predlog zakona se nalazi u skupštini od marta i od tada se ništa ne dešava - navela je ona i dodala da, kada je reč o nestalim bebama, reč je o "organizovanom kriminalu, koji je teško goniti zbog instituta zastarelosti".

foto: Printscreen Prva

Rasprava u studiju Prve TV ubrzo se zahuktala. Teme nestalih beba, državnih komisija, "kupovina" informacija o nestaloj deci od policajaca, pritisaka na vlast... izazvale su svađu gostiju u studiju.

Pavlović je rekao da se vode istrage u 56 slučajeva, na šta je odreagovala majka nestalog deteta i pitala zašto se u tih 56 slučajeva ne nalazi i njeno dete.

Jankovićeva je optužila Pavlovića da se ponaša kao šerif koji upada u bolnice, da bi joj on rekao da svi znaju da je ona organizovala udruženje kako bi izvukla kancelariju iz dugova i da uzima veliki novac od roditelja da bi nabavila neophodnu dokumentaciju iz bolnica.

Svađu je uporno pokušavala da smiri voditeljka Jovana, uz podsećanje da je tema nestale bebe, a ne njihove interne optužbe i svađe.

Usledio je potpuni haos u emisiji, kada su se gosti međusobno optuživali, prebacivali odgovornost jedno na drugo, pozivali se na privatne razgovore, na Fejsbuk profile i druge teme koje se više nisu ticale nestalih beba.

Voditelji Jovana i Srđan u jednom trenutku više nisu mogli da vode emisiju, tako da su uključili svog reportera i nastavili svoju emisiju bez gostiju koji su nastavli da se svađaju preko svih.

(Kurir.rs/Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track