MINISTARSTVO ZA RAD POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM: U Srbiji su svi građani jednaki!
Foto: Marina Lopičić

jednakost za sve

MINISTARSTVO ZA RAD POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM: U Srbiji su svi građani jednaki!

Društvo -

Ministarstvo za rad poručilo je danas, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, da su u Srbiji svi građani jednaki.

"Upravo pod geslom "JEDNAKI" pokrenuli smo i kampanju sa ciljem podizanja svesti građana, ali i kako bismo pružili podršku osobama sa invaliditetom. Ove godine organizovali smo sajam "J=DNAKI" na Beogradskom sajmu, koji je prvi put od osnivanja prilagođen osobama sa invaliditetom. Tom prilikom smo podelili i značke koje se nose cele godine i simbolišu jednakost građana bez obzira na različitosti. Tokom medijske kampanje emitovali smo dva promotivna spota, a od danas počinje sa emitovanjem i treći. Od danas su u distribuciji i poštanske marke i koverte sa prigodnim motivima”, rekao je ministar Zoran Đorđević i pozvao medije da emitovanjem spotova podrže kampanju.

U saopštenju ministarstva se naglašava da je ministarstvo, između ostalog, u prethodnih godinu dana nabavilo Brajeve štampače, organizovalo 2.159 aktivnosti inkluzivnog karaktera, 29 sportskih takmičenja za osobe sa invaliditetom, obezbedilo 700 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, izvršilo rekonstrukciju i opremanje saveza i udruženja osoba sa invaliditetom, postavilo zvučnu signalizaciju na 57 raskrsnica i mnogo drugih stvari. "Osluškujemo potrebe osoba sa invaliditetom i trudimo se da izađemo u susret u skladu sa mogućnostima. Želim da pošaljem poruku da brinemo o njima svakog dana u godini, a ne samo danas", poručio je ministar Đorđević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track