Najnovije vesti

VLADIKA ARSENIJE OBRADOVAO MALIŠANE: Episkop niški uručio pomoć višečlanim porodicama u Medveđi
Foto: TV Hram

doneo darove

VLADIKA ARSENIJE OBRADOVAO MALIŠANE: Episkop niški uručio pomoć višečlanim porodicama u Medveđi

Društvo

Vladika niški Arsenije obradovao je simboličnim darovima mališane opštine Medveđa.

 

foto: TV Hram

Ovim je episkop nastavio sa praksom koju je ustanovio da bar jednom mesečno posećuje ovu opštinu noseći pomoć višedetnim porodicama koje žive u najudaljenijim seoskim domaćinstvima ove siromašne opštine na jugu Srbije.
U pratnji vladike Arsenija bio je i prezviter Vladimir Marković, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke koje je sa blagoslovom patrijarha Irineja obezbedilo vrednu humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, sredstava za higijenu i školskog pribora.


Episkop Arsenije najpre je posetio OŠ "Vladimir Kovačević" u selu Lece i tom u prilikom učenicima uručio školski pribor, a zatim posetio devetočlanu porodicu Lepović kojoj je uručio vrednu pomoć. Vladika je iskoristio priliku i posetio selo Gazdare gde je obišao radove na hramu Svetog Pantelejmona i uručio pomoc osmočlanoj porodici Milanović.

 

Pomoć je uručena i devetočlanoj porodici Nešković, desetočlanoj Andrejević, šestočlanoj porodici Milenković, četvoročlanoj porodici Ristić i jedanaestočlanoj porodici Milić. Vladika Arsenije je zatim posetio porodicu Zorana Dimitrijevića u selu Maćedonce koja ima petoro dece. Posebna pažnja posvećena je porodici Milene Perović, samohrane majke šestoro dece, koja je pre nekoliko dana bez osnova bila uhapšena od strane tzv. kosovske policije.

 

(Kurir.rs/ Foto: TV Hram)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...