Najnovije vesti

NEMA CARINJENJA NA PREŠEVU: Terminal privremeno ne radi
Foto: Uprava carina Srbije

tehnički razlozi

NEMA CARINJENJA NA PREŠEVU: Terminal privremeno ne radi

Društvo

BEOGRAD - Uprava carina saopštila je danas da robna carinska ispostava u Preševu nije nije trajno ukinuta, već je privremeno prestala sa obavljanjem poslova robnog carinjenja, počev od 25. novembra, iz tehničkih razloga.

Privremeni prestanak rada trajace dok se ne dođe do adekvatnog rešenja za nesmetani nastavak rada.

Navodi se da privreda juga Srbije zbog toga neće trpeti štetne posledice, jer se poslovi stavljanja robe u neki od carinski dozvoljenih postupanja pod istim uslovima mogu obavljati bilo u najbližoj carinskoj ispostavi Vranje ili u bilo kojoj drugoj ispostavi koju privredni subjekt odabere.

U toj robnoj ispostavi ukupno je radilo 13 carinskih službenika i svi su raspoređeni u druge organizacione jedinice carinarnice Niš, uzimajući u obzir mesto njihovog prebivališta.

"Privremeni prestanak rada carinske ispostave Terminal Preševo trajaće samo dok se ne raspiše javni poziv kojim će Uprava carina nastojati da pronađe dugoročno rešenje za potrebe lokalnih privrednika, njihovih zastupnika u carinskom postupku i svih angažovanih državnih službi, a sve u cilju što efikasnijeg razvoja privrede tog regiona", navodi se u saopštenju Uprave carina povodom netačne interpretacije ove situacije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava Carine Srbije/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...