BIVŠI PARTNER ME ZLOSTAVLJAO PSIHIČKI I PROGANJAO: Ispovest ministarke Mihajlović o nasilju koje je trpela! Poslala poruku ženama koje prolaze kroz isto!
Foto: Ana Paunković

Potresno!

BIVŠI PARTNER ME ZLOSTAVLJAO PSIHIČKI I PROGANJAO: Ispovest ministarke Mihajlović o nasilju koje je trpela! Poslala poruku ženama koje prolaze kroz isto!

Društvo -

Jedan od razloga žestoke borbe potpredsednice Vlade Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović za unapređenje položaja žena jeste taj što je i sama bila žrtva nasilja.

U izjavi za Kurir ona otkriva da ju je bivši partner verbalno zlostavljao i proganjao, te da se od njega jedva zaštitila iako ga je prijavila policiji.

- Bila sam žrtva psihičkog nasilja i proganjanja. Reagovala sam, ali tad prosto zakon nije bio takav kakav je danas - rekla je Mihajlovićeva prisećajući se pakla koji joj je priredio jedan od bivših partnera.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcionerka SNS nije želela da otkriva druge detalje o ovoj bolnoj temi, ali ističe da joj je želja da motiviše druge žene da prijave nasilnike.

- Onda kad se to meni dešavalo, tad nije bio izmenjen zakon, pa niste mogli ništa da uradite ukoliko vas neko proganja. Ja sam kroz to u jednom periodu svog života prošla. Znam da nije jednostavno ni danas kada žene moraju duplo više da se dokazuju u onom poslu koji rade nego muškarci - istakla je potpredsednica Vlade.

Ona kaže da je i u svom okruženju imala dosta prijateljica koje su se suočile s tim problemom.

- I njima sam pomagala kad su se našle u toj situaciji. Zato mi nije iznenađenje kad istraživanja pokažu da svaka druga žena trpi neki vid nasilja. Nije nasilje samo fizičko nasilje. Zato je mnogo važnije ohrabriti žene da prijave nasilje - poručila je Mihajlovićeva, koja svim ženama žrtvama nasilja poručuje da o tome razgovaraju sa prijateljima, prijave nasilnika, ili odu u sigurnu kuću, gde će im adekvatnu pomoć pružiti stručnjaci.

CRNA STATISTIKA

26 žena ubijeno je ove godine u Srbiji u porodičnom nasilju 350 žena ubijeno je u poslednjih 10 godina 10 odsto žena koje dožive nasilje prijavi zlostavljača

(Kurir/S. Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track