SUTRA SE SPREMITE ZA MRAZ OD RANOG JUTRA: Tokom dana oblačno, hladno a moguća i kiša
Foto: Kurir/Milica Jeremić

vremenska prognoza

SUTRA SE SPREMITE ZA MRAZ OD RANOG JUTRA: Tokom dana oblačno, hladno a moguća i kiša

Društvo -

U Srbiji će ujutro biti hladno sa slabim i umerenim mrazem, a tokom dana suvo uz više oblačnosti na severu i istoku, i dužim sunčanim intervalima u ostalom delu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni i samo je tokom noći na severu ponegde moguća kiša. Jutarnja temperatura biće od -7 do -1, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će u petak posle hladnog jutra sa slabim mrazem biti umereno oblačno i suvo uz uglavnom slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -4 do -2, najviša dnevna oko 6 stepeni Celzijusa.

U subotu naoblačenje u severnim i zapadnim krajevima koje će se tokom dana proširiti i na ostatak zemlje uz kišu mestimično, a na visokim planinama sneg. Posle podne i uveče razvedravanje, najpre na severu i zapadu.

U nedelju malo i umereno oblačno i toplije, posle podne na severozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje sa kišom, na

planinama i sa snegom.

U ponedeljak na severu prestanak padavina, u ostalim krajevima ponegde i dalje kiša i susnežica, na planinama sneg. Od utorka u većini mesta suvo, samo ponegde se očekuje provejavanje slabog snega. Krajem perioda toplije uz naoblačenje sa kišom, na planinama sneg.

U Beogradu u subotu naoblačenje od sredine dana s kišom, a uveče i tokom noći razvedravanje. U nedelju oblačno i toplije, s novim naoblačenjem i kišom tokom noći. U ponedeljak prestanak padavina, a od utorka suvo uz moguće provejavanje slabog snega. Krajem iduće sedmice toplije uz naoblačenje s kišom.

Biometeorološka prognoza za petak, 7. decembar 2018. godine: Očekivana biometeorološka situacija imaće nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Savetuje se oprez, pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i razdražlјivost. Maksimalna koncentracija preporučuje se učesnicima u sobraćaju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track