VELIKI JUBILEJ SVETOSAVSKOG ZVONCA: 50 godina postojanja i plodnog rada najpopularnijeg crkvenog časopisa za decu i omladinu (FOTO)
Foto: Svetosavko zvonce

Uz njega su odrasle generacije dece

VELIKI JUBILEJ SVETOSAVSKOG ZVONCA: 50 godina postojanja i plodnog rada najpopularnijeg crkvenog časopisa za decu i omladinu (FOTO)

Društvo -

Zvonce je najtiražnije glasilo Srpske pravoslavne crkve i pomoćno nastavno sredstvo u nastavi veronauke

Jubilej dostojan divljenja!

Pre pola veka, Svetosavsko zvonce krenulo je u svet naјmlađih, da vodi brigu i uzme aktivnog učešća u negovanju, očuvanju i osnaženju njihovog moralnog vaspitanja kao svojevrsna podrška roditeljima i instituciji porodice.

foto: Svetosavko zvonce

Živeći sa njima i idući kroz njihova detinjstva sve do danas, bilo je i ostalo njihov veran drug i pratilac.

foto: Svetosavko zvonce

S blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, u nedelju 16. decembra u Кombank dvorani (Dom sindikata), sa početkom u 18 časova, Svetosavsko zvonce će svečanom Akademijom obeležiti svoj veliki jubilej - 50 godina postojanja i plodnog rada, zajedno sa decom, nastavnicima, roditeljima i mnogim javnim delatnicima iz polja obrazovanja, pedagogije, kulture, muzike čiji je radni opus posvećen dečjem odrastanju.

foto: Svetosavko zvonce

- Na samom početku, pre 50 godina, Zvonce je krenulo kao podlistak novina srpske Patrijaršije ”Pravoslavlje”, da bi posle nepunih godinu dana počelo da izlazi samostalno - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer "Svetosavskog zvonca".

foto: Svetosavko zvonce

Danas, Zvonce je najtiražnije glasilo Srpske pravoslavne crkve i pomoćno nastavno sredstvo u nastavi veronauke.

foto: Svetosavko zvonce

- Кao zvanično glasilo SPC za decu, Svetosavsko zvonce pokrenulo je niz projekata posvećenih talentovanim đacima uzrasta od 6 do 16 godina, koji se kanališu, materijalizuju i artikulišu, kroz rad školskog centra ”Zvonce” pri kom su formirana: likovna sekcija, muzička sekcija (zvanični dečji hor srpske Patrijaršije), dramska sekcija (pozorišna trupa ”Zvonce”), istorijska sekcija (projekat: ”Stopama naših predaka”) i mnoge druge - s ponosom ističe Dimitrije Stikić.

Dimitrije Stikić (treći s leva) na Krfu u akciji 'Stopama naših predaka
Dimitrije Stikić (treći s leva) na Krfu u akciji "Stopama naših predaka"foto: Svetosavsko zvonce

Posebna tema ovogdišnje Akademije biće Božić Bata, odnosno život i delo Svetog Nikole, a za najmlađe u saradnji sa Verskim dobrotvornim starateljstvom AEM-a biće podeljeno čak 1.500 paketića.

foto: Svetosavko zvonce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track