PRIZNANJE: Goranu Iliću "Vitez poziva"!
Foto: Beta/Nenad Petrović

Dodeljene nagrade u Narodnom pozorištu

PRIZNANJE: Goranu Iliću "Vitez poziva"!

Društvo -

Predsednik Udruženja tužilaca i pravnik Goran Ilić dobitnik je prestižne nagrade "Vitez poziva 2018" koju tradicionalno na Međunarodni dan ljudskih prava dodeljuje udruženje Liga eksperata LEX, u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

- Velika mi je čast što sam danas ovde pred ljudima čiji rad izuzetno cenim i ovo je dokaz da ništa nije nemoguće, ali i velika podrška za mene, moju porodicu i sve što sam uradio. Tužno je doduše što zalaganje za poštovanje zakona danas smatramo simbolom građanske hrabrosti - rekao je Ilić, kome je nagradu uručio predsednik žirija profesor Čedomir Čupić.

Nagrade "Vitez poziva" koje se dodeljuju pojedincima koji su ličnim primerom pokazali da je postupanje u skladu sa profesijom i savešću jedini ispravni put, uručene su sinoć u Narodnom pozorištu, a pored Ilića ovogodišnji laureati su sociolog Jovo Bakić, novinarka Ljibica Gojgić, pozorišni reditelj Dejan Mijač, sociolog Vukašin Pavlović i kompozitor Ivana Stefanović.

Tradicionalna nagrada "Vitez poziva" ustanovljena je 2007. godine i dodeljuje se onima koji nisu izneverili logiku svog poziva, već su autonomnim i časnim delovanjem pružili primer mladima.

Kurir.rs / J.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track