Najnovije vesti

ZA REFORME U PRAVOSUĐU NEOPHODNO JEDINSTVO STRUKE: Dolovac na sastanku sa delagacijom Udruženja tužilaca i sudija
Foto: Privatna Arhiva

republičko javno tužilaštvo

ZA REFORME U PRAVOSUĐU NEOPHODNO JEDINSTVO STRUKE: Dolovac na sastanku sa delagacijom Udruženja tužilaca i sudija

Društvo
15:00h

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sastala se danas sa predstavnicima Udruženja sudija i tužilaca povodom inicijative ovog strukovnog udruženja radi održavanja sastanka u vezi predstavljanja dosadašnjeg rada i planiranih ciljeva udruženja.

Delegaciju Udruženja sudija i tužilaca predvodio je Nenad Stefanović predsednik udruženja.

Predstavnici udruženja su upoznali Zagorku Dolovac sa programskim ciljevima i aktivnostima, kako u pogledu stanja u pravosuđu tako i u svetlu procesa ustavnih promena. Istaknuto je viđenje uloge udruženja u procesu usklađivanja seta pravosudnih zakona i težnje ka postizanju nezavisnog i efikasnog pravosuđa.

foto: Privatna Arhiva

Na sastanku je zaključeno da je potrebno jedinstvo struke u procesu pravosudne reforme i da mnoga pitanja treba urediti zakonima, kako bi građani dobili efikasno i odgovorno pravosuđe.

Republički javni tužilac je istakla da je pravo na stručno usavršavanje i udruživanje u javnim tužilaštvima posebno bitno, imajući u vidu da na osnovu zakona jednako pripada svim nosiocima javnotužilačke funkcije i tužilačkim pomoćnicima a sve u cilju zaštite jačanja institucije i vladavine prava.

(Kurir.rs / I. M. /Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track