ŠOKANTNA ISPOVEST OCA ALEKSANDRA ŠOTRE! O čemu je razgovarao sa Miloševićem, šta mu je poklonio Abramovič, zašto mu je Stalone nudio STOTINE HILJADA EVRA, o Kosovu, sinovima...
Foto: Printscreen Youtube

otvorio dušu

ŠOKANTNA ISPOVEST OCA ALEKSANDRA ŠOTRE! O čemu je razgovarao sa Miloševićem, šta mu je poklonio Abramovič, zašto mu je Stalone nudio STOTINE HILJADA EVRA, o Kosovu, sinovima...

Društvo -

Rajko Šotra biznismen i otac Aleksandra Šotre, koji se dovodi u vezu sa nedavnim incidentom kada je za sada nepoznati vozač divljao hamerom po centru Beograda, ispričao je pre par godina u jednom intervjuu svoju životnu priču.

Rajko Šotra je u emisiji Goli život pričao o tome kako želi da snimi novu verziju Boja na Kosovu sa holivudskim glumcima, o razgovorima sa Slobodanom Miloševićem,

O BOJU NA KOSOVU

Želja mi je bila da snimim Boj na Kosovu na engleskom jeziku. Trebalo je da igraju Brus Vilis, Mila Jovović, Džin Hekman.

Boj na Kosovu za mene predstavlja srpsko spasavanje Evrope od otomanske imperije. Srbija je velika nacija, velika zemlja.

Sinopsis bi trebalo da bude sličan filmu Zdravka Šotre ali on ne želi da ga režira pa ću ja dovesti jednog velikog holivudskog reditelja, inače mog prijatelja. Želim da osvežim ime Srbije u svetu. Ljudi su zaboravili ko je Srbija, zaboravili su Prvi svetski rat. Kad na Zapadu kažete Srbija odmah povezuju sa ubijanjem muslimana.

foto: Printscreen Youtube

Zamislite, razgovaram sa Amerikancem jednim u Majamiji i pita me gde sam rođen ja mu kažem a on - A vi ste oni što su ubijali u Srebrnici.

- Niste vi to dobro obavešteni, nije tako bilo kažem mu

Ali ne vredi koliko god se ja trudio da objasnim pravu istinu, ne vredi. Usadila se antisrpska propaganda.

Moj dobar prijatelji su Majkl i Jelisaveta Karađorđević. Moja oba sina žive u Srbiji, iako su rođeni u Engleskoj. Moj jedan sin ima stendap nastupe u Srbiji. A drugi je završio političke nauke, čak je i doktorirao.

Desilo mi se jednom da sam tokom rata devedesetih izvadio srpski pasoš kada sam ulazio u Ameriku. Ovaj ko da je poludeo kad je video srpski pasoš, pa krenulo pretresanje... E onda ja izvadim engleski pasoš, i tada je sve u redu.

O KOSOVU I MILOŠEVIĆU

Kosovo je religiozni centar Srbije. Naši najlepši manastiri su tamo.

Nikad nije trebalo da dođe do tog rata. Cela moja familija su umetnici i ja sve posmatram sa te umetničke strane. Ja sam apolitičan.

foto: Printscreen Youtube

Rekao sam jednom prilikom Slobodanu Miloševiću da rat nije zdrava opcija.

- Vidite li vi gospodine predsedniče ovaj betonski zid. Ako pokušate da ga oborite vašom glavom... Evo, ako ja udarim svojom glavom u ovbaj zid ja vam garantujem da ću razbiti glavu a neću oboriti zid. E tako vam je isto da idete u rat sa celim svetom.

- Vi ste umetnici, vi niste u tom svetu... Politika je teška stvar, odgovorio mi je Milošević.

- Vi imate moju podršku da zaštitite Srbe na Kosovu ali Slovenci i Hrvati hoće da se odvoje. Znatze ako živim sa vama pod istim krovom a ne prija mi vaše društvo mi se lepo raziđemo, rekao sam mu.

Milošević je veliki Srbin i patriota bio, ali srpstvo ne može na takav način da se brani.

O HOLIVUDSKIM GLUMCIMA

Svake godine sam bio na filmskom festivalu u Kanu. Sedeo sam u lobiju jednog hotela i pio kafu. Prolazi čovek pored mene i gleda me... Gledam i ja njega.

- Zdravo brate, kažem mu na engleskom, a to je bio glumac Džin Hekman.

- Zdravo brate, odgovorio mi i prilazi mi i ljubi me.

Kaže da sam isti on i pokloni mi svoju minđušu.

A Brusa Vilisa sam upoznao pre više od 15 godina preko Mile Jovović. Veliki glumac i velika faca. On je tražio unapred 20 miliona dolara da igra u mom filmu.

foto: Printscreen Youtube

Inače imam tablicu na kolima ROKCY 1. Stalone mi je nudio stotine hiljda dolara da je kupi ali sam mu rekao da neke stvari nisu na prodaju.

O TONIJU BLERU

Kuća mi je pored kuće Tonija Blera. Pričali smo ali on ne zna da sam ja Srbin i mislim da bi se to prijateljstvo pokvarilo ako bi saznao.

POKLON OD ABRAMOVIČA

Moj sin i ja smo Arsenalovi navijači a Roman Abramović mi je dao karticu da mogu da gledam mečeve Čelzija.

Kurir.rs/Happy/Priredio: P.L./Foto: Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track