POLICIJSKI SINDIKAT OŠTRO OSUDIO NAPAD NA DIJANU HRKALOVIĆ: Zaustaviti propagiranje nasilja nad ženama i atak na policiju!
Marina Starčević, Foto: Kurir

sukp

POLICIJSKI SINDIKAT OŠTRO OSUDIO NAPAD NA DIJANU HRKALOVIĆ: Zaustaviti propagiranje nasilja nad ženama i atak na policiju!

Društvo -

BEOGRAD - Sindikat Ujedinjeni kolektiv policije (SUKP) oštro je osudio napade i uvrede na račun državnog sekretara MUP Dijane Hrkalović u Čačku.

- Danima se vodi kleveta, nipodaštavanje funkcije jednog državnog sekretara, udar na njenu merodavnost, njen rad u službi i funkciju koju obavlja. Na jednu ženu pre svega. Da li je to obest, zavist ili polna diskriminacija?! - pita Marina Starčević, predsednica SUKP.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović foto: Mup

- Strašno je i veoma ružno da slušamo optužbe na račun jedne žene, u vremenu deklarativne promocije rodne ravnopravnosti. Kao žena-policajac i predsednik sindikata Ujedinjeni kolektiv policije oštro se protivim tome. Kao predsednik sindikata UKP podržavam angažovanje i odlazak državne sekretarke da da podršku policajcima, i to što je u policijskoj stanici bila da komandno pokrije vanrednu situaciju. Njoj je tu i mesto, kao i svim drugim pripadnicima Ministarstva. Zahtevamo hitan prestanak propagiranja nasilja nad ženama i motivisanje građana Srbije da nasiljem rešavaju stvari – stop nasilju, stop diskriminaciji žena, stop zloupotrebama opozicionih političara koji koriste žene. I to ne samo u smislu uvreda kojima sebi grade slavu i kupe poene, već ih u slučajevima premlaćivanja žena - poručuje Marina Starčević, policajac i predsednik SUKP.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track