SEĆATE LI SE PRIČE O ČOVEKU KOJI JE PRETURAO PO KONTEJNERU U BEOGRADU I NAŠAO DOKUMENTA: Dobila je još bolji nastavak! Cela Srbija traga za Rašom!
Foto: Dado Đilas, Printscreen Facebook

novo pismo

SEĆATE LI SE PRIČE O ČOVEKU KOJI JE PRETURAO PO KONTEJNERU U BEOGRADU I NAŠAO DOKUMENTA: Dobila je još bolji nastavak! Cela Srbija traga za Rašom!

Društvo -

Penzionerka Nadica Hren (62) živi u slovenačkom gradu Kočevju, a nedavno je u Beogradu izgubila sva dokumenta, koja je pronašao čovek koji je skupljao sekundarne sirovine, a potom ceo novčanik odneo u ambasadu i napisao joj pismo. Sada je ona odlučila da mu se zahvali.

Nadica Hren za BBC na srpskom kaže da je to što je Raša uradio - "nešto neverovatno".

"Veliki je problem opet izvaditi sva dokumenta i stvarno je neverovatno da se nađe takav čovek koji će razmisliti o tome i napraviti tako divan gest".

Kako kaže, naročito kad se uzme u obzir da je reč o čoveku koji skuplja sekundarne sirovine.

"Takvi ljudi su neverovatno pošteni, razumeju ljude koji imaju problem, dok onima koji dobro žive to možda i nije bitno".

Jovanović je u pismu naveo i da mu je drago što je mogao da bude "džentlmen prema jednoj slovenačkoj dami". Hren se tu nasmejala.

"Šta da vam kažem, mislim da je to jedan divan čovek. Baš bih volela da više ne mora da sakuplja sirovine i da može da živi normalno".

"Divno je i što se setio svoje mladosti, kada je služio vojsku u Sloveniji".

Nadica Hren kaže da u Beograd ne dolazi redovno, ali da ima rođake jer je sestra njenog pokojnog muža "udata za Srbijanca", čiju je decu došla da vidi kad je ostala bez novčanika.

"Poslala sam Denisu razglednicu i pismo za Rašu, unutra sam stavila nešto novca da ima za jedan lep ručak. Denis je obećao da će pokušati da ga pronađe i lično mu uruči", kaže ona.

foto: Profimedia

Poštovani gospodine Raša Jovanović,

Nemam reči kojima bih vam se zahvalila za vaš lep gest, zato samo jedno veliko hvala.

Drago mi je što ste pronađenim dokumentima probudili sećanje na našu prelepu Sloveniju.

Verujem da će i u vaš život doći dani u kojima ćete uživati u penziji i u kojima ćete, umesto da skupljate stvari po kontejnerima, obići sve krajeve Slovenije u kojima ste bili kao mlad vojnik. Pa i Kočevje.

Verovatno ste već saznali da je moj dragi rođak Denis objavio vaše srdačno pismo na Fejsbuku, a da se proširilo po celoj Srbiji.

Verujem da je ovo možda početak da se i u Srbiji pokrene birokratija i da se stvore uslovi za pomoć ljudima koji su se našli u situaciji poput vaše.

Naš rođak će vas u narednim danima pokušati pronaći i lično vam se zahvaliti.

U Srbiji imate omladinu sa velikim srcem koja će ubuduće stvarati bolje uslove za život svih ljudi, a ne samo "elite". Verujem u to.

Prilažem vam novac za jedan ručak, da po njemu još jednom obiđete sećanje na mladog vojnika u Sloveniji. Želim Vam mnogo zdravlja i da vam se uslovi za život poboljšaju.

Verujem da se dobra dela koje učinimo uvek vraćaju dobrim. Još jednom hvala i srdačan pozdrav iz Slovenije!

Nada Hren", piše u pismu upućenom Raši koga sada traži čitav region.

(Kurir.rs/BBC na srpskom)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track