GENERALNOM DIREKTORU RTS MALE ŠANSE DA POMERI ODLAZAK U PENZIJU: Bujoševića podržavaju samo Vuletić i Panović! Nema produžetka, nema izuzetka!
Foto: Beta

Ne da fotelju

GENERALNOM DIREKTORU RTS MALE ŠANSE DA POMERI ODLAZAK U PENZIJU: Bujoševića podržavaju samo Vuletić i Panović! Nema produžetka, nema izuzetka!

Društvo -

Od devet osoba koje čine UO samo Vladimir Vuletić i Zoran Panović su za to da prvi čovek Javnog servisa ne ode u penziju, ističe naš izvor upoznat s aktuelnim dešavanjima

Da Dragan Bujošević ostane na čelu Radio-televizije Srbije, saglasne su samo dve osobe od devet, koliko čini Upravni odbor Javnog servisa, i to predsednik dr Vladimir Vuletić i član Zoran Panović, saznaje Kurir.

Upravo to je glavni razlog što je sednica UO na kojoj je trebalo da se razmatra molba Dragana Bujoševića da pomeri odlazak u penziju do kraja petogodišnjeg mandata, koji mu ističe u avgustu 2020. godine, odložena za 25. decembar.

foto: Zorana Jevtić

Kako je Kurir već pisao, Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ode u penziju. - Samo dva člana Upravnog odbora RTS su za to da Bujošević ostane. U Upravnom odboru nemaju dvotrećinsku većinu i zato je Vuletić odložio sednicu. Bujošević, Vuletić i Panović se druže privatno. Svi ostali su apsolutno za to da generalni bude poslat u penziju. Kompletan Programski savet i generalni sekretar takođe bi da mu vide leđa, kao i ekipa oko njega - kaže izvor Kurira upoznat s raspoloženjem članova Upravnog odbora.

foto: Medija Centar

Zoran Panović, član UO RTS , nije imao odgovor na pitanje da li je za to da Bujošević ode u penziju ili da ostane na čelu RTS do kraja mandata. - Nisam razmišljao na tu temu. Kad će biti sednica, o tome odlučuje predsednik Upravnog odbora - rekao je Panović za Kurir.

Dragan Bujošević juče nije odgovarao na pozive novinara Kurira, a nismo dobili odgovore ni na pitanja koja smo još u utorak uputili mejlom.

Tenzije Vuletić odložio sednicu

Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić juče nije odgovarao na pozive novinara Kurira. On je ranije izjavio za naš list da je sednicu lično odložio dok ne dobije mišljenja s nekoliko adresa o tome šta zakon kaže o Bujoševićevom zahtevu za odlaganje odlaska u penziju do završetka mandata na funkciji generalnog direktora RTS.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track