ZA SVE ŽENE KOJE SU STEKLE PRAVO DA SE PENZIONIŠU PO VAŽEĆIM USLOVIMA: Filijale Fonda PIO 31. decembra rade do 18 sati
Foto: Shutterstock

Ispunile uslove

ZA SVE ŽENE KOJE SU STEKLE PRAVO DA SE PENZIONIŠU PO VAŽEĆIM USLOVIMA: Filijale Fonda PIO 31. decembra rade do 18 sati

Društvo -

Kako bi izašli u susret svim ženama koje su ove godine stekle pravo da se penzionišu po uslovima koji su važili u 2018. godini, sve filijale Fonda za penziono-invalidsko osiguranje radiće produženo.

Naime, od 1. januara 2019. granica za odlazak u starosnu penziju kod žena pomera se za šest meseci, tako da je uslov za žene u 2019. godini 62 godine i šest meseci života i najmanje 15 godina staža osiguranja. - Kako bi omogućili osiguranicima da blagovremeno podnesu zahtev i ostvare pravo na penziju u skladu sa uslovima važećim u 2018. godini, sve filijale, službe i ispostave Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje obezbediće dežurstva u subotu 29. decembra 2018. godine od 7.30 do 12 časova, a u ponedeljak 31. decembra 2018. radiće produženo do 18 sati - kažu u Fondu PIO.

Do 2032. godine za žene će se postepeno pomerati uslovi za penzionisanje u pogledu godina života, da bi od te godine i žene imale uslov za starosnu penziju sa navršenih 65 godina života. Kod muškaraca i dalje važe isti uslovi, 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track