Najnovije vesti

60 NAJBOLJIH DIPLOMACA MEDICINE SUTRA DOBIJA POSAO: 100 studenata prava danas dobilo stipendije! (FOTO)
Foto: Profimedia

njihov dan

60 NAJBOLJIH DIPLOMACA MEDICINE SUTRA DOBIJA POSAO: 100 studenata prava danas dobilo stipendije! (FOTO)

Društvo

BEOGRAD - U Beogradu će sutra biti uručeni ugovori o zaposlenju 60 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji, a ceremoniji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ceremonija uručenja ugovora, kojoj će prisustvovati i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, biće organizovana u Palati Srbija sa početkom u 11 časova.

Prijem i uručenje ugovora biće organizovani za najuspešnije diplomce medicinskih fakulteta Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Univerziteta u Kragujevcu, kao i transplantirane pacijente koji su tokom 2018. godine dobili novi organ.

foto: Nebojša Mandić

Zapošljavanje 60 najboljih studenata medicine predstavlja nastavak aktivnosti Ministarstva zdravlja usmerenih ka promovisanju nove generacije lekara, koja će u narednim godinama dati svoj doprinos daljem razvoju zdravstvenog sistema Srbije.

U saopštenju Ministarstva zadravlja se podseća da je 100 lekara u junu dobilo posao u zdravstvenim ustanovama Srbije.

Dodeljene stipendije za 100 studenata Pravnog fakulteta

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji imaju dobar prosek, a slabijeg su imovinskog stanja dobili su danas ugovore o stipendiranju koji će im obezbediti po 10.000 dinara u narednih deset meseci.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodeljeno je 100 stipendija i to studentima druge godine 20, treće godine 30, četvrte 40 i studentima master studija 10 stipendija.

Ministar prosvete Mladen Šarčević dodelio je stipendije za prvih deset studenata i podvukao da je važno da se što više mladih stipendira na različite načine. On je naveo da je ministarstvo završilo izradu zakona o studentsko-učeničkom standardu koji predviđa tri modela finansiranja studenata.

foto: Aleksandar Jovanović

Prvi je standardno stipendiranje najboljih i to su studentski krediti, drugi je poseban zakon o dualnom i visokom obrazovanju gde privreda prepozna šta je ono što joj treba i sama finansira, a za početak ćge se to raditi sa američkim i nemačkim kompanijama.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Treći je ono što ostavlja prostor da kompanije preuzmu jedan deo finansiranja uz veće učešće države", objasnio je ministar, koji je podsetio da je prošle godine u budžetu dupliran broj stipendija za one stvari koje se smatraju perspektivnim.

Šarčević je studentima poručio da je svaka vrsta stipendije dobra referenca, te da je važno što Pravni fakultet UB neguje tradiciju dobrog učenja što potvrđuje i činjenica da svi koji zapošljavaju pravnike, na prvom mestu žele studente ovog fakulteta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...