VUČIĆ SE JAVIO KURIRU POSLE INICIJATIVE ZA LEČENJE DEVOJČICE: Učiniću sve da Janja što pre ozdravi! Sva moja pomoć je na raspolaganju!
Foto: Beta/Miloš Miškov

predsednik ponudio svu pomoć

VUČIĆ SE JAVIO KURIRU POSLE INICIJATIVE ZA LEČENJE DEVOJČICE: Učiniću sve da Janja što pre ozdravi! Sva moja pomoć je na raspolaganju!

Društvo -

Posle inicijative Kurira da se pomogne dvanaestogodišnjoj Janji Stamenković, koja boluje od tumora na hipofizi, reagovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se javio redakciji Kurira i ponudio svu moguću pomoć kako bi se u što hitnijem roku obezbedili svi uslovi za lečenje i ozdravljenje.

- Učiniću sve što mogu da joj što pre, koliko možda već sutra bude obezbeđeno lečenje i operacija. Janja će imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi biće obezbeđeno - rekao je predsednik Srbije.

Mala Janja je do sada bila na četiri operacije, a posle postoperativnog poboljšanja - tumor se vratio. Zbog toga je devojčica u teškom stanju, ne ide u školu, ne vidi, kreće se otežano samo uz pomoć roditelja.

Kako je njena majka napisala na Fejsbuku, na mestu gde je bio tumor, pojavila se tečnost, zbog čega se tu mora ugraditi cevčica, koja će da izvuče tu tečnost.

Samo ova intervencija koja treba da se obavi u Instanbulu koštaće 17.000 evra koje njeni roditelji nemaju. Kasnije sledi zračenje za koje još nisu sigurni koliko će koštati jer nisu dobili predračun od banke.

Inače, mala Janja je ranije insistirala da ne ide na operaciju, jer je čula kako roditelji pričaju da nemaju novca ni za šta. Potrebno je tako malo da ozdravi, krene u školu i ima normalan život.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track