IMA VILE NA SREBRNOM JEZERU, A KRADE STRUJU! Novinar kome su zapalili kuću nastavlja da iznosi ŠOK saznanja o predsedniku opštine Grocka: 6 godina pišem o njegovom kriminalu!
Foto: Marina Lopičić/Printscreen

dokaz

IMA VILE NA SREBRNOM JEZERU, A KRADE STRUJU! Novinar kome su zapalili kuću nastavlja da iznosi ŠOK saznanja o predsedniku opštine Grocka: 6 godina pišem o njegovom kriminalu!

Društvo -

Sve što sam ikad napisao o Simonoviću i njegovim kriminalnim aktivnostima potkrepljeno je dokazima, od toga da krade i ne plaća struju, pa do malverzacija prilikom gasifikacije u Grockoj. Pisao sam i o njegovim nekretninama, vilama na Srebrnom jezeru i svemu što je stekao tokom svog mandata na mestu predsednika opštine.

foto: Printscreen N1

Ovim rečima opisao je za Kurir novinar portala Žig info Milan Jovanović o kakvim je sve malverzacijama predsednika opštine Grocka pisao tokom proteklih šest godina i zbog čega mu je baš on trn u oku.

Jovanoviću je, podsetimo, do temelja izgorela porodična kuća u Vrčinu pre dve nedelje, kada su na nju bačeni Molotovljevi kokteli. Policija je uhapsila tri osobe za koje je utvrđeno da su odgovorne za ovaj napad, a Jovanović tvrdi da je pravi nalogodavac i dalje na slobodi, odnosno da nema sumnje da je za sve odgovoran Dragoljub Simonović, predsednik SO Grocka.

- Šest godina ja istražujem i pišem o njegovom kriminalu. Svi se još sećaju kad sam u njegovom dvorištu fotografisao ukradene železničke pragove, namenjene za rekonstrukciju dotrajalih pruga. Pragove koji vrede na hiljade evra dovezao je na plac u organizaciji „Železnica Srbije“, čiji je bio direktor, a služile su mu za špalire za lozu u njegovom vinogradu. Tada mi je otvoreno pretio otvaranjem lobanje - kazao je Jovanović, kome je požar u potpunosti progutao kuću i ostavio ga bez krova nad glavom.

foto: Printscreen

On kaže da je Žig info takođe izveštavao i o tome da Simović s mesta predsednika Grocke krade struju, kao i da mu je u svemu tome pomagao tadašnji funkcioner EDB.

- Ono što mu je verovatno posebno zasmetalo jeste i naše istraživanje u vezi sa gasifikacijom Grocke, gde smo takođe otkrili sijaset njegovih zloupotreba i malverzacija. Pisali smo takođe o njegovim sumnjivim nekretninama i tome kako je došao u posed vila na Srebrnom jezeru, gde je napravio „gročansko Dedinje“ - kaže Jovanović.

Ne oglašava se SIMONOVIĆ NEDOSTUPAN JER JE SLUŽBENO ODSUTAN

Ekipa Kurira pokušala je i juče da stupi u kontakt s Dragoljubom Simonovićem, ali nam je iz njegovog kabineta u SO Grocka poručeno da je on službeno odsutan i da će danas biti na poslu. Mobilni telefon koji je redakciji poznat kao njegov bio je nedostupan tokom celog dana.

Kurir.rs/Ivan Milićević Foto: Marina Lopičić/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track