MINISTAR LONČAR ZA KURIR: Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja za malu Janju Stamenković, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci!
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen YouTube

devojčici danas ugrađen stent

MINISTAR LONČAR ZA KURIR: Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja za malu Janju Stamenković, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci!

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za Kurir da će država refundirati sve troškove lečenja male Janje Stamenković (12) iz Smedereva koja je jutros hitno operisana u Istanbulu u Turskoj.

"Odmah smo stupili u kontakt sa roditeljima male Janje Stamenković, oni su trenutno u Istanbulu i devojčica je operisana. Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci. Janja ce imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar za Kurir.

Da je operacija prošla dobro, potvrdio je za Kurir otac devojčice, Saša Stamenković.

"Devojčici je ugrađen stent, sve je prošlo u najboljem redu i ona je prebačena u sobu", rekao nam je otac.

Nakon što je Kurir objavio da je devojčica mora hitno da se operiše danas u Istanbulu i da joj je potrebno 17.000 evra za novu operaciju, usledila je reakcija javnosti i javili su se mnogi dobri ljudi koji su ponudili svoju novčanu pomoć.

Podsetimo, Janja je u Tursku hitno otputovala zbog posledica operacije tumora na hipofizi. Kako je njen otac ranije objasnio na mestu gde je bio tumor, pojavila se tečnost, zbog čega se tu morala ugraditi cevčica, koja će da izvuče tu tečnost.

Inače devojčica do sada gotovo da ne vidi. Kreće se otežano, samo uz pomoć roditelja. Do sada je bila na četiri operacije. Posle postoperativnog poboljšanja - tumor se vratio.

U konsultaciji sa lekarima Janja je otišla na još jednu hitnu operaciju, jer je rečeno da ju je neophodno izvršiti što pre. Samo ova intervencija koštaće 17.000 evra koje njeni roditelji nisu imali.

Kasnije sledi zračenje za koje još nisu sigurni koliko će koštati jer nisu dobili predračun od banke.

Inače, mala Janja je ranije insistirala da ne ide na operaciju, jer je čula kako roditelji pričaju da nemaju novca ni za šta. Potrebno je tako malo da ozdravi, krene u školu i ima normalan život.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track