O LEČENJU BRINE LIČNO VUČIĆ: Učiniću sve da Janja što pre ozdravi!
Foto: Foto: Facebook

Posle apela Kurira odreagovao predsednik

O LEČENJU BRINE LIČNO VUČIĆ: Učiniću sve da Janja što pre ozdravi!

Društvo -

Želim da zahvalim Kuriru i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli, puno mi je srce, rekao je Janjin otac

Mala Janja Stamenković (12), kojoj se nedavno vratio tumor na hipofizi, operisana je juče na klinici u Istanbulu i oporavlja se, a nakon apela Kurira da se ovoj hrabroj devojčici pomogne, reagovali su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ponudili svu moguću pomoć.

Sa Janjinim ocem Sašom Stamenkovićem čuli smo se juče nakon što je išao da poseti ćerku na intenzivnoj nezi neposredno nakon operacije.

- Lekari kažu da je sve prošlo kako treba, ugrađen joj je stent i nadamo se najboljem. Nakon ove operacije, moraće da prođe kroz pet ciklusa zračenja, pa ćemo morati još nekih mesec i po da ostanemo u bolnici i još ne znamo koliko će to koštati...

Želim da zahvalim Kuriru i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli, puno mi je srce. Posebno želim da zahvalim predsedniku Vučiću i ministru Lončaru što će se uključiti i finansijski pokriti troškove. Lično angažovanje predsednika nam neverovatno znači. Želim da poručim ljudima da se bore i nikad ne odustaju i ne gube nadu - kaže Stamenković za Kurir i dodaje da je njegova ćerkica bila hrabra pred operaciju i da se nije plašila, jer je, nažalost, navikla na bolnice.

Nakon što je Kurir objavio da devojčica mora hitno da se operiše u Istanbulu i da joj je potrebno 17.000 evra do ponedeljka 31. decembra, javnost je odmah odreagovala i mnogobrojni ljudi velikog srca su ponudili svoju pomoć. Našoj redakciji se pre dva dana javio i predsednik Vučić i ponudio svu moguću pomoć kako bi se u što hitnijem roku obezbedili svi uslovi za lečenje i ozdravljenje malog anđela.

- Učiniću sve što mogu da joj što pre, koliko već sutra, bude obezbeđeno lečenje i operacija. Janja će imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi biće obezbeđeno - rekao je predsednik Srbije, a Janja je već juče operisna.

Da podsetimo, Janja gotovo da ne vidi. Kreće se otežano, samo uz pomoć roditelja, u školu ne ide. U Tursku je hitno otputovala zbog posledica operacije tumora na hipofizi. Kako je njen otac ranije objasnio, na mestu gde je bio tumor pojavila se tečnost, zbog čega se tu morala ugraditi cevčica koja će da izvuče tu tečnost. Inače, mala Janja je ranije insistirala da ne ide na operaciju, jer je čula kako roditelji pričaju da nemaju novca ni za šta...

Zlatibor Lončar: Snosićemo sve troškove

- Odmah smo stupili u kontakt s roditeljima Janje Stamenković, oni su trenutno u Istanbulu i devojčica je operisana. Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci. Janja će imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar za Kurir. Da podsetimo, Lončar je ranije podsećao sve roditelje da je lečenje dece u inostranstvu rešeno sistemski osnivanjem Budžetskog fonda za lečenje i apelovao na roditelje da im se odmah obraćaju.

Novac za devojčicu možete uplatiti na račun njenog oca: Saša Stamenković, broj računa: 205-9011004634114-30 Ukoliko niste u mogućnosti da uplatite novac, uvek možete da pošaljete SMS na fondaciju Budi human za Janju Stamenković. Potrebno je upisati 34 i poslati SMS na 3030.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track