ŠTRAJK SA LAŽNIM MOTIVIMA NEĆE ZAUSTAVITI RGZ Građani na sajtu su sve informacije-   službe koje rade označene su  zelenom bojom, a one koje su obustavile rad crvenom!
Foto: Printscreen

Republički geodetski zavod

ŠTRAJK SA LAŽNIM MOTIVIMA NEĆE ZAUSTAVITI RGZ Građani na sajtu su sve informacije- službe koje rade označene su zelenom bojom, a one koje su obustavile rad crvenom!

Društvo -

Povodom štrajka sa lažnim motivima, koji su iskonstruisale i isprovocirale interesne grupe pljačkaša iz vremena tranzicije, Republički geodetski zavod će svakodnevno na svom sajtu www.rgz.gov.rs imati na raspolaganju grafički prikaz svih službi. One službe koje pružaju usluge građanima biće označene zelenom bojom, a one koje su obustavile rad crvenom. Sajt Republičkog geodetskog zavoda je već tri godine izvor pouzdanih informacija, a tako je i danas. Vlada Republike Srbije, svi relevantni državni organi i predstavnici Svetske banke obavešteni su o aktuelnim dešavanjima u službama RGZ-a. Pozvao sam zaposlene Republičkog geodetskog zavoda da budu strpljivi i mudri kako bismo konačno stavili tačku na višegodišnju agoniju, opstrukciju, pravno i finansijsko nasilje nad Republičkim geodetskim zavodom koje je rezultiralo mnogim sudskim sporovima i mahinacijama zbog neregularnog upisa nepokretnosti. Pojedinci i pojedine organizacije koje su pokrenule štrajk sa lažnim motivima, u suprotnosti sa zakonom, poništavaju izvanredne rezultate RGZ-a ostvarene u protekle tri godine, dogovore napravljene i potpisane sa ministarstvima i sabotiraju zapošljavanje koje je u toku. Takođe štete realizaciji reformi za upis vlasništva nad nepokretnostima u našoj zemlji, a koje se sprovode kroz projekat „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ i uz podršku Svetske banke. Matrica ponašanja u kojoj sindikalni lideri trguju sa uticajnim grupama poznata je već deset godina, zadatak im je razbijanje Republičkog geodetskog zavoda. Po pravilu, glavni glumci su večiti predstavnici sindikata „Nezavisnost“. Predstoji da saznamo ko su njihovi inspiratori i da vidimo da li će biti i novih realizatora. Štrajkački odbor se raspao, nisu javno objavili zahteve, a prekid rada ostaviće velike posledice pre svega na građane Srbije koji ne mogu da ostvare svoje pravne interese, a potom i na primanja službenika koji su u takozvanom štrajku. Miritelj iz Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova pozvao je zaposlene da se vrate mirnom rešavanju spora između službenika RGZ-a i poslodavca. Nadamo se da će spor, koji je skoro bio razrešen, a sada je vraćen nekoliko koraka unazad, ipak brzo biti završen u intresu korisnika usluga i zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track