BRUKA U NOVOM SADU: Opersku pevačicu romske nacionalnosti javno pretresali u Maksiju jer su mislili da je lopov?! Delez se izvinio
Foto: PrintScreen

diskriminacija

BRUKA U NOVOM SADU: Opersku pevačicu romske nacionalnosti javno pretresali u Maksiju jer su mislili da je lopov?! Delez se izvinio

Društvo -

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević objavila je na svom Fejsbuk profilu da su je u Maksi supermarketu, u blizini autobuske stanice u Novom Sadu, javno pretresali misleći da je nešto ukrala.

Tasić Knežević je u kratkom video snimku objasnila da je u Maksi ušla da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U tom trenutku je iz prodavnice izlazilo još dvoje ljudi, ali je osoblje zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

“Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade'”, ispričala je Tasić Knežević.

Saopštenje

OGLASILA SE KOMPANIJA DELEZ: Iskreno nam je žao, Nataši smo se izvinili i lično

“Kompanija Delez Srbija se iskreno izvinjava i žali zbog situacije koja se dogodila Nataši Tasić Knežević. Verujemo da će ovo ostati usamljeni primer neodgovarajuce reakcije pojedinca i da se slične situacije neće dogoditi u budućnosti. Sa radnicima je započet proces interne kontrole postupanja prilikom oglašavanja senzora i ophođenja prema kupcima. Delez Srbija neguje vrednosti koje podstiču inkluziju i različitost i s tim u vezi još jednom želimo da izrazimo žaljenje zbog nastale situacije. Odmah smo stupili u kontakt sa gospođom Tasić Knežević i još jednom joj lično uputili izvinjenje zbog nelagode koju je doživela”.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od januara 2018.

OEBS ju je 2012. godine proglasio jednom od naistaknutijih Romkinja u svetu.

(Kurir.rs/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track