KURIR SA VATROGASCIMA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Evo sa čim oni nazdravljaju, ali i zašto je JAKO BITNO DA VEČERU POJEDU DO KRAJA
Foto: Printscreen

Svečana atmosfera

KURIR SA VATROGASCIMA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Evo sa čim oni nazdravljaju, ali i zašto je JAKO BITNO DA VEČERU POJEDU DO KRAJA

Društvo -

U Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograda u Mije Kovačevića u novogodišnjoj noći bilo je mirno pa su vatrogasci uspeli da na miru pojedu svečanu večeru

Beogradski vatrogasci u novogodišnjoj noći nisu imali puno posla, a dve manje intervnencije poput paljenja kontejnera brzo su neutralisali pa su mogli na miru da se pozabave svečanom novogodišnjom večerom.

Za razliku od ranijih godina kada su zbog požara morali da napuste svečanu trpezu ovoga puta, bar do 22 sata kada ih je ekipa Kurira posetila, sve je bilo kako se poželeti može.

Osim zdravlja i manje posla vatrogasci imaju još jednu želju u 2019. godini i to veće plate. Iako je bila mirna noć opuštanja nema, pa su se uz tradicionalno pečenje za stolom nazdravlja samo sokovima i kiselom vodom.

- Nema opuštanja. Ovo je normalno veče. Večraas u smeni radi 36 vatrogasaca kojima pripada u turnusu da rade. Ne smemo da se igramo pa da dozvolimo da popiju neku čašicu jer vatorgasac koji popije samo čašicu nije isti kao onaj koji je nije popio. Otkud mi znamo da možda u pet ujutru neće izbiti požar na 15 spratu. Ljudi nose na sebi opremu tešku 20 kilograma, a suočavaju se sa temperaturama do 200 stepeni Celzijusovih. Ne želimo ništa da rizikujemo - kaže Miloš Majstorović, načelnik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

foto: Slavica Tomčić

On dodaje da u novogodišnjoj noći najviše intervencija ima posle ponoći kada ljude ponese atmosfera i malo popiju pa iz zabave pale kontejnere.

- Pored zapalejnih kontejnera najviše intervencija imamo zbog požara izazvanih upotrebom pirotehničkih sredstava. U toku novogdodišnje noći bilo je najviše 25 požara - ističe Majstorović.

(Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto: Slavica Tomčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track