Najnovije vesti

KURIR VAM SUTRA DARUJE OSVEŠTANA ZNAMENJA! Blagoslov za medaljone s likom Presvete Bogorodice i ikone Trojeručice
Foto: Marina Lopičić

PROSLAVITE BOŽIĆNE PRAZNIKE UZ KURIR

KURIR VAM SUTRA DARUJE OSVEŠTANA ZNAMENJA! Blagoslov za medaljone s likom Presvete Bogorodice i ikone Trojeručice

Društvo
11:18h

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Kurir u petak i subotu uoči Božića daruje čitaoce vrednim poklonima koji su osveštani u Crkvi Svetog Marka.

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Rođenja Gospoda Isusa Hrista, Kurir i ove godine, tradicionalno uoči Božića, daruje svoje čitaoce vrednim poklonima. Čitaoci dobijaju osveštane poklone koje mogu da čuvaju ili poklone dragim osobama kako bi ih štitio blagoslov Božji.

Uz svaki sutrašnji štampani primerak našeg dnevnog lista dobićete na poklon osveštani medaljon u zlatotisku sa likom Presvete Bogorodice, dok vas za naredni broj, koji će se naći u prodaji u subotu, darivamo čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Trojeručice u zlatotisku sa molitvom.

foto: Marina Lopičić

Svi medaljoni i ikone osveštani su u Crkvi Svetog apostola i evangeliste Marka na beogradskom Tašmajdanu, čijoj parohiji pripadaju i kompanija „Adrija medija grupa“ i dnevni list Kurir, kako bi ih blagoslov Božji štitio od zla. Osveštavanju darova prisustvovao je menadžment naše kompanije, kao i veliki broj zaposlenih.

foto: Marina Lopičić

- Blagosiljam ove medaljone i ikone, neka donesu zdravlje i mir u vaše domove. Praznici su vreme darivanja, koje je važno jer će uneti sreću u srca i domove svakog čoveka. Blagosiljam medijsku kuću „Adrija medija grupu“ i sve čitaoce i gledaoce Kurira koji će primiti ovaj dar. Ovo je blagoslov za puno zdravlja i uspeha u narednoj godini i za Božić svim zaposlenima, vašim čitaocima i gledaocima - rekao je jerej Miodrag Ristić na ceremoniji osveštavanja medaljona.

foto: Marina Lopičić

Osveštani medaljon u zlatotisku sa likom Presvete Bogorodice može da se čuva ili nosi oko vrta, ruke, u novčaniku, a možete ga i pokloniti dragim osobama.

Nošenje medaljona

SVETINJA POMAŽE I ŠTITI

foto: Marina Lopičić

Nošenje medaljona, krstića i ikonica veoma je važno pošto je čovek u ovozemaljskom životu izložen nasrtajima zlih duhova i sila. Potrebno je da, pored vere koju nosi u svom srcu i duši, ima i vidljiva hrišćanska znamenja i svetinje kao odbranu od zlih sila. Zato hrišćani najčešće oko vrata na lančiću nose krstiće, medaljone sa likom Gospoda Hrista, Majke Božje ili nekoga svetitelja. Treba znati da se to ne nosi zbog mode i ukrasa, nego sa dubokom verom da svetinja pomaže i štiti čoveka u svakodnevnom životu.

Kurir.rs/M. Branković/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja