STIŽU ČESTITKE SA SVIH STRANA: Božić čestitale Maja, Nela, Jadranka i Mali
Foto: Kurir

uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika

STIŽU ČESTITKE SA SVIH STRANA: Božić čestitale Maja, Nela, Jadranka i Mali

Društvo -

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali čestitao je danas Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"U ime Ministarstva finansija, i u svoje lično ime, čestitam vam praznik Hristovog rođenja, sa željom da ga provedete u sreći i blagostanju, okruženi svojim najmilijima. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, uspeha, sreće i radosti. Ovaj praznik treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge. Hristos se rodi, srećan Božić", navodi se u čestitki ministra Malog.

Praznik je čestitala i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

U čestitki se navodi: "Građanima pravoslavne veroispovesti čestitam Božić - dan praštanja, poštovanja i međusobnog uvažavanja. Želim da Božić provedete sa svojim najmilijima - u miru, zdravlju, porodičnoj slozi, dobrom raspoloženju, blagostanju i uz iskrenu želju da zajednički i solidarno nastavimo da gradimo bolju budućnost za sve naše građane. Mir Božji - Hristos se rodi."

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je čestitku građanima za predstojeći praznik.

U čestitki se navodi: "U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime najiskrenije čestitam građanima Srbije najradosniji hrišćanski praznik Božić. Neka ovaj praznik podstakne na razumevanje među ljudima, osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem svetu i da nam snagu da se izborimo sa svim izazovima. Neka Božić donese uspeh i napredak, a svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas Badnji dan i Božić Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendar uz želju da ga provedu u sveopštem blagostanju.

"Neka duh Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, probudi u nama veru u darivanje, praštanje, međusobno poštovanje i razumevanje", navela je ministarka Kuburović.

"Želim da nas rođenje Isusovo blagoslovi obiljem mira, radosti i ljubavi kako bismo u vremenu pred nama imali dovoljno snage da dalje koračamo putem životnih izazova. Mir Božiji, Hristos se rodi!" ističe se u čestitki.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track