ANTIĆ: Energenata ima dovoljno, toplane će raditi 24 sata dnevno
Foto: Zorana Jevtić

energetska situacija

ANTIĆ: Energenata ima dovoljno, toplane će raditi 24 sata dnevno

Društvo -

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je večeras da je snabdevanje svim ključnim energentima u Srbiji apolutno stabilno i najavio da će toplane u Beogradu i u drugim radovima i u narednom periodu raditi 24 časa dnevno.

On je tokom obilaska postrojenja JKP "Beogradske elektrane" na Novom Beogradu kazao da se i u narednih kako je rekao, nekoliko ledenih dana, očekuje "potpuno mirna i stabilna situacija".

"Domovi će biti topli, imaćemo apsolutno stabilno snabdevanje svim ključnim energentima, pre svega gasa. JP Srbijagas ovih dana isporučuje nešto više od 12 miliona metara kubnih gasa dnevno za potrebe daljinskih sistema grejanja, građane, privredu... To je još daleko ispod maksimuma koji mogu da isporuče", kazao je ministar za televiziju Pink.

Antić je kazao i da i EPS i sve ostale energetske kompanije rade "punom parom" kao i da je snabdevanje električnom energijom "takođe apsolutno stabilno".

On je zaposlenima u JKP "Beogradske elektrane" čestitao Badnje veče i zahvalio im što kako je rekao, u prazničnim danima rade 24 časa dnevno kako bi stanovi bili topli.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja