Najnovije vesti

SNEG PADA U VEĆINI SRBIJE, ALI OVO JE TEK POČETAK: Očekuje se da će napadati čak 20 centimetara!
Foto: Zoran Šaponjić

padavine

SNEG PADA U VEĆINI SRBIJE, ALI OVO JE TEK POČETAK: Očekuje se da će napadati čak 20 centimetara!

Društvo

Sneg povremeno umerenog inteziteta večeras pada u većini krajeva Srbije, sem na severu gde padavina trenutno nema. Saobraćaj se na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima odvija usporeno, ali bez zastoja i vanrednih obustava.

Zbog padavina savetujemo da koristite auto-puteve ili puteve koji spadaju u prvi prioritet čišćenja, na kojima je prohodnost uvek bolja i poštujte sva ograničenja u brzini predviđena za zimske uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, za putnička vozila nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije su na graničnom prelazu Kelebija tri sata, na Batrovcima dve sata, na Horgošu sat i po, a na graničnom prelazu Bačka Palanka oko jedan sat, navedeno je u saopštenju.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je za danas i sutra upozorenje na značajno povećanje visine snežnog pokrivača, od 10 do 20 centimetara.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, danas na jugozapadu i jugu, a sutra i u većem delu Srbije (osim na severu) očekuju se obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača (od 10 do 20 cm), a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa.

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda. Navodi se da se sutra u Beogradu i okolini očekuju nove snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača za oko 10 centimetara. Na snazi su zbog snega žuti i narandžasti alarm u celoj zemlji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Zoran Šaponjić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...