PORODILIŠTE NARODNI FRONT SELI SE IZ CENTRA BEOGRADA: Nova lokacija Bežanijska kosa, a evo i od kad!
Foto: Marina Lopičić

na površini koja je sada obična livada nići će nova bolnica

PORODILIŠTE NARODNI FRONT SELI SE IZ CENTRA BEOGRADA: Nova lokacija Bežanijska kosa, a evo i od kad!

Društvo -

BEOGRAD - Sledeće godine počinje gradnja Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" na Bežanijskoj kosi i u toku je priprema planske dokumentacije za taj projekat, najavio je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja.

Predviđeno je da se bolnica gde će bebe dolaziti na svet izgradi u blizini KBC "Bežanijska kosa", na površini koja je sada obična livada, piše Politika.

foto: Shutterstock

"Pre donošenja odluke o izgradnji objekta analizirali smo koliki bi bili troškovi rekonstrukcije postojeće zgrade u centru grada i zaključili da se više isplati da se podigne potpuno nova bolnica", objašnjava Blagojević.

Idealno bi bilo, navodi on, da ove godine počne da se projektuje zgrada, kako bi gradnja počela 2020. godine.

"Trenutno je važno da grad Beograd usvoji plansku dokumentaciju, a onda će posao da vodi sama bolnica, dok mi imamo zadatak da pratimo šta se i kako radi", kaže Blagojević.

foto: Zorana Jevtić

U međuvremenu, sa rukovodstvom klinike je dogovoreno da, dok se ne završi izgradnja novog objekta, a samim tim i preseljenje na Bežanijsku kosu, mogu da traže opremu koja im je neophodna u radu, ali je bitno da sve bude mobilno i prenosivo.

"To je uslov, kako bi ta oprema mogla da se prenese u novo porodilište. Dogovaramo spisak neophodnih uređaja koji moraju da se nabave za kliniku zarad unapređenja uslova rada do preseljenja", kaže Blagojević.

(Kurir.rs/Tanjug/Politika/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track