Najnovije vesti

MINISTARSTVO PROSVETE O NAVODNOJ TUČI ĐAKA U OSNOVNOJ U ZEMUNU Šarčević: Roditelji će odgovarati i ako su đaci glumili nasilje
Foto: Zorana Jevtić

direktoru naloženo da pokrene disciplinski postupak

MINISTARSTVO PROSVETE O NAVODNOJ TUČI ĐAKA U OSNOVNOJ U ZEMUNU Šarčević: Roditelji će odgovarati i ako su đaci glumili nasilje

Društvo

BEOGRAD - Posle snimka navodnog vršnjačkog nasilja u jednoj OŠ u Zemunu, na kojem se vidi kako dečak prvo u toaletu, a potom i u učionici, tuče vršnjaka, oglasilo se Ministarstvo prosvete.

Kako kažu, upoznati su sa slučajem, a tim za borbu protiv nasilja stupio je u kontakt sa rukovodstvom škole, te je direktoru naloženo da pokrene disciplinski postupak protiv svih učenika koji se vide na snimku, kao i onih koji su to posmatrali i snimali.

Ministar Mladen Šarčević naložio je direktoru škole da se obrati policiji kako bi bile podnete prekršajne prijave protiv roditelja učenika.

- Ukoliko se nasilje dogodilo, svi odgovorni će snositi posledice. Međutim, i ukoliko su učenici fingirali nasilje, to je jednako ozbiljna situacija i roditelji će morati da preuzmu odgovornost za to - rekao je Šarčević.

Na snimku se prvo vidi kako dečak obara drugog na pod u toaletu i počinje da ga udara, nakon čega drugi učenik pokušava da ih razdvoji, ali ne uspeva.

U nastavku snimka, isti učenik ponovo napada svog vršnjaka, obara ga na pod u učionici, uzima stolicu i podiže je uz reči "Hoćeš da te ubijem", na šta dečak odgovara "Nemoj".

Među komentarima na Jutjub kanalu, na kojem je snimak objavljen, piše i da je snimak namešten.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...