SRBIJA JE SKUPLJALA NOVAC ZA MALOG ANDRIJU: Bio je odličan đak, obožavao istoriju i razbijao šah! HRABRO JE IZDRŽAO 7 OPERACIJA, ALI NE I POSLEDNJU...
Foto: Printscreen YT

tuga

SRBIJA JE SKUPLJALA NOVAC ZA MALOG ANDRIJU: Bio je odličan đak, obožavao istoriju i razbijao šah! HRABRO JE IZDRŽAO 7 OPERACIJA, ALI NE I POSLEDNJU...

Društvo -

Nišlija Andrija Stanišić (14) preminuo je nakon operacije urođenog deformiteta kičmenog stuba u privatnoj klinici "Atlas".

Ovaj hrabri dečak iz Niša je do sada imao čak šest operacija – tri operacije kičmenog stuba i tri vezane za dvanaestopalačno crevo. Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, bila je neophodna korekcija deformiteta kičme i ekspanzija grudnog koša pomoću posebnog implantanta.

foto: Marina Lopičić

Andrija Stanišić je bio spreman za operaciju još krajem 2016. Međutim, tada je doživeo anafilaktični šok, generalizovanu reakciju preosetljivosti, hipersenzitivnu alergiju. Ona je nagla, često smrtonosna i nastaje posle primene parenteralnih lekova. Izvršena je reanimacija u Niškom kliničkom centru, nakon čega je bio upućen na oporavak u Tursku.

Ugovorena nova, ali što brža hirurška intervencija, jer mu nepravilan položaj kičme ugrožava i pluća, i srce, i sve grudne organe.

"Ovaj mališan pravi je borac, veoma je uporan i voli da pobeđuje. Zato je i siguran da će uz pomoć dobrih ljudi uspeti da pobedi i ovaj put", rekli su tada u Fondaciji Budi human.

Andrija je išao u osnovnu školu, odličan učenik, i obožavao je sve vezano za istoriju. Kao i svaki dečak voleo je da igra igrice na kompjuteru, ali pored toga on je bio sjajan i u jednoj ozbiljnoj igri – šahu.

Podsetimo, on je sanitetskim vozilom iz privatne bolnice Atlas prebačen u Tiršovu u subotu oko 10.20 radi ukazivanja lekarske pomoći, ali je preminuo oko 10.55.

Opšta bolnica Atlas oglasila se nakon što je dečak iz Niša preminuo posle operacije, navodeći da je njegovo opšte stanje bilo veoma loše i da je zbog toga došlo do naglog pogoršanja. Opširnije OVDE.

Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u privatnu bolnicu Atlas, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu prilikom operacije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track