VISOK KVALITET USLUGA SRPSKIH DOMAĆINA: Srbija u top deset svetskih destinacija
Foto: Shutterstock

PRIZNANJE

VISOK KVALITET USLUGA SRPSKIH DOMAĆINA: Srbija u top deset svetskih destinacija

Društvo -

Čuveni portal Booking.com na osnovu ocena turista napravio je listu zemalja u kojima su oni najzadovoljniji gostoprimstvom, a naša zemlja zauzela je deveto mesto

Stigla je najmerodavnija potvrda da su srpski domaćini jedni od najgostoljubivijih na svetu i to od samih gostiju, prema čijim utiscima je internet portal Booking.com sastavio rang-listu od 10 zemalja čiji su građani najljubazniji, a među njima se našla i Srbija.

Prema prikupljenim recenzijama gostiju o smeštaju u kome su bili, Srbija je zauzela deveto mesto, a pored nje na listi su Austrija, Češka, Poljska, Novi Zeland, Tajvan, Rumunija, Mađarska, Irska i Grčka. Na osnovu ocena gostiju, napravljena je i lista najgostoprimljivijih destinacija na kojoj su Goreme (Turska), Slunj (Hrvatska), Eluanbi (Tajvan), Nijagara (Kanada), jezero Tekapo (Novi Zeland), Bendigo (Australija), Njuport (SAD), Nozava Onsen (Japan), Fernando de Noronja (Brazil) i El Halten (Argentina).

foto: Marina Lopičić

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, ističe da činjenica da je, po oceni turista, Srbija u svetskom vrhu po gostoljubivosti pokazuje s kakvim utiskom oni odlaze iz naše zemlje. - To nas čini ponosnim i daje nam vetar u leđa da verujemo da ćemo imati još više turista. Generalno turisti vole da čuju mišljenja drugih koji su već posetili neku destinaciju i na to se najviše oslanjaju pri odluci gde će putovati. To deveto mesto na svetu po gostoljubivosti je izuzetan uspeh jer to pokazuje da turisti iz Srbije odlaze zadovoljni i da će rado da se vrate.

Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u Ministarstvu turizma, ističe da je visok plasman Srbije važan. - Gosti su zadovoljni i to kazuju pozitivnim ocenama i komentarima na portalima, a Booking.com, kao jedan od najvećih i najzastupljenijih onlajn distributivnih sistema, omogućava da se ti pozitivni komentari i ocene prikazuju širom sveta. Očekujemo da će nam to doneti mnogo i u promotivnom smislu i da će Srbija, pored toga što je dobro pozicionirana kao bezbedna zemlja, istaći i gostoljubivost i da će privući nove goste.

Top 10 najgostoljubivijih zemalja sveta:

1. Austrija 2. Češka 3. Poljska 4. Novi Zeland 5. Tajvan 6/7. Rumunija i Mađarska 8. Irska 9. Srbija 10. Grčka

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track