Najnovije vesti

POMOZIMO OVOM ANĐELU: Malena Una se bori sa opakom bolešću
Foto: Prinrsceen/Facebook

Humanitarna akcija

POMOZIMO OVOM ANĐELU: Malena Una se bori sa opakom bolešću

Društvo
20:56h

Za odlazak na terapiju u Slovačku Uni je potrebno 3.000 evra. Svako ko je zainteresovan da pomogne porodici Bihorac da Unu odvede na lečenje može to učiniti uplatom na račun: 160-449049-65 ili slanjem SMS poruke 174 na 3030

Una Bihorac ima samo pet godina, a već prvog dana kada je rođena susrela se zdravstvenim problemima sa kojima se bori i dan danas.

- Prvi dan nakon rođenja je hitno prebačena u Kragujevac jer je dobila je sepsu. Tu je bilo kritično. Na samom rođenju ustanovili su joj srčanu manu, i poslali nas za Beograd na dalja ispitivanja - kaže Unina majka Violeta i objašnjava da pored srčanih problema devojčica ima ustanovljenu atogripozu, kao i probleme sa govorom i sluhom:

foto: Printscreen Facebook

Naime, Una prema rečima njene mame u donjem lumbalnom delu kičme ima skoliozu 100 odsto, zbog čega je ranije išla na terapije u Slovačku.

Kako je za jedan odlazak na to lečenje potrebno oko 3.000 evra, porodica Bihorac nije imala novca za dalje lečenje male Une.

- Prošle godine našli smo privatnu kliniku u Novom Sadu gde smo je vodili, ali te terapije nisu iste kao one u Slovačkoj i ne odgovaraju njenom stanju. Lekari su nam na poslednjem pregledu rekli kako joj je karlica loše postavljena i da mora pod hitno na terapije u inostranstvo inače će joj stanje biti pogoršano, a deformiteti na njenom telu postaće sve vidljiviji – priča majka Violeta i dodaje da je Uni potrebno da na svaka dva do tri meseca ide na terapije u Slovačku.

Iako ima velike zdravstvene probleme i još uvek ne govori i teško hoda mala Una je pravi borac.

- Ona se najbolje, od svih nosi sa celom situacijom – ustane, padne, ustane, ali nikad ne odustaje. Ona vuče najviše, pa prosto mi ne možemo da odustanemo. Na poslednjoj kontroli u Beogradu, doktori nisu mogli da veruju da ona ipak pravi korake, iako nikada nisu verovali da će uspeti da prohoda.

- Una se bori, daje sve od sebe, a mi ne možemo da odustanemo zbog nje – kaže njena mama.

Za odlazak na terapiju u Slovačku Uni je potrebno 3.000 evra. Svako ko je zainteresovan da pomogne porodici Bihorac da Unu odvede na lečenje može to učiniti uplatom na račun: 160-449049-65 ili slanjem SMS poruke 174 na 3030.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...