TRAGEDIJA U OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ" U INĐIJI: Učenica sedmog razreda preminula u zbornici!
Foto: Filip Plavčić

UŽAS

TRAGEDIJA U OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ" U INĐIJI: Učenica sedmog razreda preminula u zbornici!

Društvo -

Istraga u toku Milici Anđelković (14) pozlilo nakon što je otišla po dnevnik, kako saznajemo, ona je imala srčanih problema i nekoliko operacija

Četrnaestogodišnja devojčica Milica Anđelković preminula je juče u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Maradiku kod Inđije!

Milica je učenica sedmog razreda ove škole, a kako je za Pink.rs izjavio direktor škole Zvonimir Čaušević, devojčica je pala u zbornici. On je dodao da su Milici pokušali da pomognu nastavnici, ali da je Hitna pomoć po dolasku samo mogla da konstatuje smrt.

Kako nezvanično saznajemo, do tragedije je došlo oko 14.45 časova, policija utvrđuje okolnosti događaja, a obavešteno je i nadležno tužilaštvo. - Devojčica je bila u zbornici, tamo je otišla po dnevnik, pozlilo joj je i pala je. Nastavnici su pokušavali da joj pomognu i odmah su obavestili Hitnu pomoć. Nažalost, devojčica je preminula, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Prema prvim informacijama, devojčica je imala srčanih problema i rođena je sa srčanom manom. Bez obzira na to, policija će obaviti istragu i biće utvrđeni svi detalji ovog tragičnog događaja - rekao je za Kurir dobro obavešteni izvor i dodao da se još uvek ne zna da li će biti obdukcije, koja bi mogla da utvrdi tačan uzrok smrti, ali da se zasad pretpostavlja da su uzrok srčani problemi koje je imala devojčica.

Devojčicin otac Dragan Anđelković juče nije imao snage ni volje da razgovara s nama, a na fiksni telefon gde je Milica živela s majkom niko se nije javljao do zaključenja broja. Pokušali smo da stupimo u kontakt i s direktorom škole Zvonimirom Čauševićem, ali se na broj škole niko nije javljao. - Devojčica je rođena sa srčanom manom, dosad je imala nekoliko operacija. Roditelji su joj razvedeni, a ona je živela s majkom - kaže naš izvor. Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljen je ovaj nemili događaj.

Ministarstvo prosvete Obaveštena i Školska uprava

U Ministarstvu prosvete potvrdili su za Kurir ovu informaciju. - Obavešteni su i Školska uprava Novi Sad i Ministarstvo. Suviše je rano da bismo sada znali uzrok smrti. Molim vas da razumete da nećemo moći da izađemo s detaljima, upravo kako bismo zaštitili devojčicinu porodicu - rečeno nam je u Ministarstvu prosvete.

Hronologija Dugi niz tragedija

Beograd Dečak (10) u aprilu prošle godine zadobio je povrede glave pri padu u dvorištu OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu. Dečak se nakon nastave s vršnjacima igrao u dvorištu, pao, udario glavom u betonski ivičnjak i izgubio svest. Preminuo je u bolnici.

Novi Sad D. B. (7), učenik prvog razreda Osnovne škole "Branko Radičević" u Novom Sadu, umro je u novembru 2013. godine na času fizičkog. Učenici su radili vežbu zagrevanja kad se dečak iznenada srušio. Lekari su ustanovili smrt.

Preševo Dečak F. J (7), đak prvog razreda Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u selu Rajince blizu Preševa, preminuo je u oktobru prošle godine u školskoj zgradi. Tragedija se dogodila pod neutvrđenim okolnostima, nisu pronađeni tragovi nasilja.

Subotica Učenica Školskog centra "Dositej Obradović" u Subotici Gordana V. (17) preminula je u maju prethodne godine u školskom domu. Devojčica je imala epilepsiju, bolesno srce, probleme s kičmom i motorikom. Takođe, u Subotici je zabeležen još jedan slučaj oktobra 2018. godine. Devojčica Mija M. (13) preminula je kad je iznenada pala tokom zagrevanja na odbojkaškom treningu u Srednjoj tehničkoj školi "Ivan Sarić". Nije poznat tačan uzrok smrti.

Kaluđerica Milica Maslić (10) u aprilu 2007, posle časa fizičkog vaspitanja, umrla je na ulazu u Osnovnu školu "Aleksa Šantić" u Kaluđerici. Devojčica se nakon časa požalila na jak bol u glavi i klekla je na pod. Nažalost, kad su lekari došli, već je bilo kasno.

Leskovac Na času fizičkog februara 2016. godine, u srednjoj Tehničkoj školi "Rade Metalac" preminuo je učenik Stefan Arsić (18). Stefanu je pozlilo, ostao je bez svesti i pao na pod. Učenik je imao srčanih smetnji.

Kurir.rs/ M. B. - J. R. - S. T. - M. V./ Foto: Filip Plavčić

​​​​​​​

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track