Najnovije vesti

GNUSNI NAPAD NA SRPSKOG MLADIĆA U VUKOVARU: Učenika napala grupa maskirana fantomkama, policija tvrdi da je u pitanju sukob navijača
Foto: Printtscreen

INCIDENT

GNUSNI NAPAD NA SRPSKOG MLADIĆA U VUKOVARU: Učenika napala grupa maskirana fantomkama, policija tvrdi da je u pitanju sukob navijača

Društvo

Učenika Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku, u sredu uveče dok je čekao školski autobus napala je grupa maskiranih napadača a fantomkama na glavama.

Ovaj incident dogodio se samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na zvaničnom gradskom portalu objavio video-snimak s fudbalske utakmice, tvrdeći da srpska deca ne poštuju hrvatsku himnu jer sede tokom njenog intoniranja.

Povređeni maloletnik među napadačima je prepoznao drugog učenika iz iste škole koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku, a koji je, prema nekim saznanjima, pripadnik navijačke grupe Bed blu bojs.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, koji je najavio da će protiv gradonačelnika Vukovara Ivana Penava podneti krivičnu prijavu zbog izlaganja dece rizicima napada, smatra da je napad na učenika srpske nacionalnosti u direktnoj vezi sa objavljenim video-materijalom, koji je, inače, Penava prikazao i na konferenciji za novinare održanoj dva dana pre napada.

foto: Dragan Kadić

- Može se dovesti u vezu s tim i u vezu s činjenicom da se toleriše grupno nasilje pojedinih navijačkih grupa prema učenicima škola koje pohađaju deca srpske nacionalnosti - rekao je Pupovac i dodao da je to što je uradio gradonačelnik Vukovara u suprotnosti sa zakonima u Hrvatskoj.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je u slučaju napada na maloletnog Srbina u Vukovaru reč o sukobu navijača. Kako tvrde, nakon verbalnog sukoba u kojem su učestvovala dvojica pripadnika jedne navijačke grupe protiv tri pripadnika druge navijačke grupe, usledio je fizički sukob dvojice maloletnika, u kojem je jedan lakše povređen.  

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...