BRUTALNOST IZVRŠITELJA PRELAZI SVE GRANICE: Usred zime uzimaju DRUGI STAN SEDMOČLANOJ PORODICI! Nepravilnosti u postupku kakve ni najstariji advokati ne pamte
Foto: Privatna Arhiva

sramota!

BRUTALNOST IZVRŠITELJA PRELAZI SVE GRANICE: Usred zime uzimaju DRUGI STAN SEDMOČLANOJ PORODICI! Nepravilnosti u postupku kakve ni najstariji advokati ne pamte

Društvo -

Pojedini izvršitelji kao da prosto ne mogu da se zaustave. Naime, nakon što su sedmočlanoj porodici Šaulić već oduzeli dom u Sremskoj Mitrovici, izvršitelji sada žele da prodaju još jedan njihov stan u Novom Sadu, a sve zbog duga od 39.000 evra.

Izvršitelji su prodali stan u Sremskoj Mitrovici i pokušali u decembru prošle godine da iz njega isele Muhameda i Adilju Šaulić sa njihovo četvoro dece, trudnom ćerkom i jednim unučetom, ali je nakon pisanja Kurira to iseljenje odloženo. Međutim, nakon prodaje stana u Sremskoj Mitrovici, izvršitelji su za danas zakazali i licitaciju Šaulićevog stana u Novom Sadu, koji je zapravo i bio predmet spora.

- Sve je počelo još 2011, kada je Šaulić prodao stan sa garažnim mestom u Novom Sadu u Šafarikovoj ulici izvesnoj D. I., a ona je po dogovoru trebalo da ga plati 120.000 evra. D. I. je Muhamedu tada u jednom restoranu u prisustvu svedoka platila 39.000 evra i odmah dobila ključeve od stana, dok je ostatak trebalo da isplati kada navodno podigne kredit. Međutim, ta žena je odmah promenila bravu na vratima, uselila se u stan i počela čak i da ga izdaje trećim licima, a ostatak novca nikada nije isplatila - kaže za Kurir advokat porodice Šaulić Dragan Obradović.

Prema njegovim rečima, dva meseca kasnije D. I. je tužila Muhameda sa zahtevom da joj vrati tih 39.000 evra, tvrdeći da je to bila pozajmica, a ne deo kupoprodaje stana.

- Prethodno ga nije ni obavestila da odustaje od kupovine stana, niti mu je vratila ključeve i punih sedam godina je koristila taj stan. Uprkos tome, sudija i izvršiteljka odlučuju da se radi namirenja potraživanja od 39.000 evra od Šaulića oduzme stan od 71 kvadrat u Sremskoj Mitrovici, u kome živi njih sedmoro, iako je postojala mogućnost da se troškovi namire drugim putem. Stan u Sremskoj Mitrovici je prodat za nešto više od dva miliona dinara, porodica čeka iseljenje, a sada žele da prodaju i taj stan u Novom Sadu - kaže Obradović. Šaulići nemaju gde, jedino pod Savski most

- Ovolike nepravilnosti u postupku još nisam video za 41 godinu moje karijere!

Ako im prodaju i ovaj stan, Šaulići nemaju gde, jedino pod Savski most u Sremskoj Mitrovici da idu da žive. Pri tome, Muhamedova ćerka je u šestom mesecu rizične trudnoće, a s njima živi i njihov četvorogodišnji unuk. Ovo je strašno! - revoltiran je porodični advokat Dragan Obradović.

Komora izvršitelja: Jedan stan nije namirivao dug

U Komori javnih izvršitelja kažu da je dosadašnja kontrola od strane suda pokazala da u konkretnom slučaju javni izvršitelj nije napravio nepravilnosti. - Kako iznos cene prodatog stana u Sremskoj Mitrovici, koji je u skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, koji je prodat na prvoj javnoj prodaji, nije dovoljan za namirenje potraživanja izvršnog poverioca, javni izvršitelj je u obavezi da nastavi namirenje potraživanja i sprovođenje izvršenja na drugom predmetu i sredstvu izvršenja, konkretno na drugoj nepokretnosti, stanu u Novom Sadu - odgovoreno je u Komori.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track