STIŽE NOVA LEDENA OPASNOST U SRBIJU! RHMZ upozorava: U ovim krajevima stiže ledena kiša i sneg do 20 cm!
Foto: D.I.

pažnja!

STIŽE NOVA LEDENA OPASNOST U SRBIJU! RHMZ upozorava: U ovim krajevima stiže ledena kiša i sneg do 20 cm!

Društvo -

Ledena kiša u Srbiji očekuju se tokom noći i sutra ujutru, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Sneg već pada u celoj zemlji, a prema najavama meteorologa formiraće se snežni pokrivač debljine i do 10 centimetara koliko se očekuje na severu Vojvodine.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas i sutra na snežne padavine i ledenu kišu za područje Srbije.

Kako su naveli na svom sajtu, danas i tokom noći na području severne, zapadne i istočne Srbije, kao i na području Beograda očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača visine oko 5 centimetara, na severu Vojvodine i oko 10.

U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća kiša koja će se lediti pri tlu, navode u RHMZ.

Od četvrtka do subote, u većini krajeva Srbije doći će do formiranja manjeg snežnog pokrivača od 5 do 10 cm. Više padavina očekuje su u petak posle podne, tokom noći na subotu i u subotu, od 10 do 20 cm, naročito u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod.

U Srbiji će sutra, u sredu, ujutro biti oblačno. Na severu, zapadu i istoku ponegde sa snegom i kišom koja će se lediti na tlu. U ostalim krajevima suvo.

Tokom dana delimicno razvedravanje, a uveče i tokom noći novo naoblačenje sa kišom i snegom, najpre na jugu i istoku. Vetar slab i umeren, na jugu Banata jos pre podne jak, jugoistocni.

Jutarnja temperatura od -2 do 2 C, najviša dnevna od 2 na severu do 10 C na jugu.

U Beogradu će ujutru biti oblačno sa snegom i kišom koja će se ponegde lediti na tlu. Tokom dana delimicno razvedravanje, a uveče novo naoblačenje. Vetar slab i umeren, jugoistocni. Jutarnja temperatura oko -1 C, najviša dnevna oko 7 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana

Pretežno oblačno, u četvrtak na jugu sa kišom, u ostalim krajevima sa susnežom i snegom, u većini krajeva sa stvaranjem.

U petak, tokom noći ka suboti i u subotu, povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u južnim, centralnim i istočnim krajevima. Umeren i jak severni i severoistočni vetar stvaraće nanose.

U subotu vetar u slabljenju. U nedelju krakotajno razvedravanje, ujutro slab mraz. Početkom naredne sedmice novo naoblačenje mestimično sa padavinama.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track