SUBOTIČANI BESNI ZBOG PUTEVA: Bace so, a ne čiste! Prigradska naselja u problemu! (FOTO)
Foto: N.H.

muke na -3!

SUBOTIČANI BESNI ZBOG PUTEVA: Bace so, a ne čiste! Prigradska naselja u problemu! (FOTO)

Društvo -

Drugi snežni talas je stigao i u Suboticu, a jutros je temperatura bila minus 3, a predviđa se oko 1 stepen u toku dana, dok u večernjim satima ponovo se spušta na minus. Snega ima oko desetak centimetara, ali se već topi zbog sitne kiše koja promiče čitavog dana.

Sela pored Subotice, Tavankut, Bajmok, Ljutovo, Makova sedmica, imaju više snega na trotoarima, glavni putevi su rasčišćeni ali na okućnicama i dvorištima u tim naseljima je mnogo više snega, oko 20 santimetara i vlada prava zimska idila.

Za sutra su najavljene nove snežne padavine, a u JKP Čistoći i zelenilu kažu, da nema problema oko čišćenja, pošto se sneg i sam topi lagano. Najviše snega je bilo u utorak, ali zimske službe su i tokom noći bile na terenu, jer vozači i učesnici u saobraćaju nisu bili zadovoljni, pošto je na putu bilo nakupljenog snega, a mnogi su službi ukazivali na propuste.

Bacana je so na put, gde je već otopljen sneg, umesto da je prethodno čišćen put grtalicom.

1 / 3 Foto: N.H.

- Nema problema u centru Subotice, ali kada se krene ka naseljima oko Subotice ima dosta problema i neprohodnih lokalnih puteva - žale se ljudi uglavnom na društvenim mrežama.

Vozači se žale da se samo sole kolovozi, ali da se ne čiste dovoljno, pa im je pod točkovima, kaže jedan učesnik u saobraćaju, nagomilana snežna kaša od prljavog snega.

Putevi su međutim prohodni i prema graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, a i prema Bačkim vinogradima.

Na severu je vreme vrlo promenljivo, više snežne kiše ali i mestimičnog sunca uticalo je na otopljavanje ledene kore na jezeru, pa se dogodio i opasan slučaj propadanja kroz led na paliću, gde je jedva spasen život jednom roniocu.

- Radimo u smenama, po šest ipo sati,ako nastavi padati, čistićemo i dalje, kažu iz Zimske službe i dodaju da je normalno da u januaru ne može biti sve pod konac.

Najviše se uživa ipak na veštačkom ledu, hokejaši i klizališta puna su posetilaca, jer tu nema iznenađenja i propadanja na ledu.

Kurir.rs/N.H.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track