DRAMA U KALUĐERICI: Nadeždinu porodicu zbog zelenaškog duga izbacuju na ulicu, ona se polila benzinom i pretila DA ĆE SE ZAPALITI! Tvrde da nema SUDSKE ODLUKE O ISELJENJU! (KURIR TV)
Foto: Vladimir Šporčić

haos!

DRAMA U KALUĐERICI: Nadeždinu porodicu zbog zelenaškog duga izbacuju na ulicu, ona se polila benzinom i pretila DA ĆE SE ZAPALITI! Tvrde da nema SUDSKE ODLUKE O ISELJENJU! (KURIR TV)

Društvo -

Prava drama odigravala se u kući Nadežde Veljković iz Kaluđerice, kada su jutros došli izvršitelji u Ulicu Žikice Jovanovića Španca kako bi je iselili.

Izvršitelji su navodno došli da zaplene kuću zbog duga koji je dužna zelenašima (7.000 evra), a napravila je sa njima kupoprodajni ugovor u kojem stoji da je morala da mu vrati dug do septembra 2018. godine.

Tokom iseljavanja porodica je pružala otpor, pa su u jednom trenu izvršitelji pokušali da uđu na silu i provalili u dvorište kuće.

1 / 8 Foto: Vladimir Šporčić

Nadežda se u jednom trenutku polila benzinom i pretila da će se zapaliti ako se iseljenje nastavi.

Policija je na kraju bila priomorana da odloži izvršenje ove akcije za 7 dana zbog Nadeždine majke, koja je bolesna.

Inače, Nadežda tvrdi da agencija za izvršenje uteruje ovaj dug iako ne postoji odluka suda.

foto: Vladimir Šporčić

- Ja sam kuću moju porodičnu dala na kamatu za iznos od 7.000 evra. Potpisala sam kupoprodajni ugovor jer sam verovala našem prijatelju, koji mi je garantovao svojim životom da se taj ugovor neće ostvariti kad ja vratim sav iznos. Međutim do ispunjenja dogovora nije došlo. Ja sam prvu kamatu dala u julu, kamataš nije hteo da prihvati, rekao mi je samo da spremim ključ od kuće da se useli - priča Nadežda.

Angažovala je advokata da dokaže da se zelenaški ugovor prikriva kupoprodajnim ugovorom, i da se postupak i dalje vodi.

Za 7 dana će, kaže, naći smeštaj i napustiti dom, pa će na sudu nastaviti da se bori da dokaže da kuća nije prodata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track