TESLA U JAPANU: Izložba o srpskom geniju priređuje se u muzeju Solar, srpska delegacija dočekana uz velike počasti
Foto: Privatna Arhiva

u slavu nauke

TESLA U JAPANU: Izložba o srpskom geniju priređuje se u muzeju Solar, srpska delegacija dočekana uz velike počasti

Društvo -

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić dočekana je u Japanu uz velike počasti uoči otvaranja izložbe u čast slavnog srpskog naučnik Nikole Tesle.

Delegaciju iz Beograda u našoj ambasadi u Tokiju primio je ambasador Nebojša Glišić, a gradonačelnik grada Hofo organizovao je prijem.

foto: Privatna Arhiva

Svečano otvaranje izložbe u čast srpskog naučnika Nikole Tesle u muzeju “Solar” u Japanu, održaće se 26. januara. Tom prilikom gospodinu Tadašiju Nagaiju, počasnom građaninu Beograda, direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić uručiće kaligrafski ispisanu zahvalnicu za njegovo duboko i trajno prijateljstvo prema Srbiji, za njegov doprinos širenju te ljubavi u Japanu, kao i za afirmaciju Nikole Tesle kao naučnika srpskog porekla.

Srpska delegacija pre otvaranja izložbe primljena je u našoj ambasadi u Tokiju. Ivonu Jevtić dočekao je ambasador Nebojša Glišić sa saradnicima.

Tom prilikom gradonačelnik grada Hofu, Jutaka Ikeda organizovao je prijem na kojem su prisustvovali i predstavnici muzeja.

foto: Privatna Arhiva

- Ovo je velika čast za Srbiju. Uvek me dirne kada na drugom kraju sveta vidim istaknutu našu zastavu! Čast mi je bila što sam, u društvu kolega iz muzeja i našeg ambasadora u Japanu, gospodina Glišića, prisustvovala prijemu koji je organizovao gradonačelnik grada Hofo - istakla je direktorka muzeja Ivona Jevtić.

Inače, Nikola Tesla je imao jedan patent registrovan u Japanu, a kopija registracionog sertifikata i crteža biće svečano uručena Muzeju nauke “Solar”, domacinu izložbe. Autor i izložbe su dr Branimir Jovanović, Velimir Mrđen i Radomir Putnik, dizajner je Bojan Stevanić, a kustos realizator Vladimir Perić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track