PUNI ZAMRZIVAČI MRTVIH BEBA U KRALJEVAČKOJ BOLNICI: Devet dana posle početka istrage nije otvoren drugi frižider (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)
Foto: Dragan Kadić, Kurir

MORBIDNO

PUNI ZAMRZIVAČI MRTVIH BEBA U KRALJEVAČKOJ BOLNICI: Devet dana posle početka istrage nije otvoren drugi frižider (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Društvo -

Pored zamrzivača sa telima 13 mrtvih beba, koje su pre desetak dana otkrivene na patologiji Opšte bolnice u Kraljevu, nalazi se još jedan kuhinjski zamrzivač pun kesa, koji ni devet dana od pokretanja istrage nije otvoren.

foto: Kurir

Radiša Pavlović, član Republičke komisije za nestale bebe, sumnja da se i u njemu možda nalaze tela preminulih novorođenčadi!

- Zamrzivači su tek preksinoć zapečaćeni, i to na naše insistiranje. Pojedinci iz tužilaštva nisu obezbedili mesto istrage, svako je mogao da otvori zamrzivač i po njemu pretura. Brine nas sadržaj drugog zamrzivača i zahtevamo da se otvori i ispita. Rekli su nam da u njemu nisu bebe, imamo saznanja da je i on prepun kesa i sumnjamo da je broj mrtvih beba mnogo veći od 13. Zahtevamo novi uviđaj i istragu - kaže Pavlović za Kurir.

PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

foto: Kurir

On dodaje da je sporan i obrazac koji su majke dobijale da popune na ginekologiji, sa pitanjima na zaokruživanje - da li porodilja želi da vidi mrtvorođenu bebu, da li želi da preuzme telo i da li žele obdukciju.

- Smatram da ovakav obrazac nije pravno obavezujući. Tužilaštvo je započelo razgovor sa majkama 13 mrtvih beba, ali saznajemo i da ti razgovori nisu obavljeni kako treba, već da su roditelji pitani samo da li su potpisivali saglasnosti. Zahtevamo, a dobio sam i garancije od višeg javnog tužioca, da se uraditi DNK analiza uzoraka i majki - navodi Pavlović i dodaje da je sporna i obdukcija koja je urađena, te da zahtevaju da im se kaže gde su organi beba završili.

Kurir.rs/ M. B./ Foto:Dragan Kadić, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track