MALI NIKOLA JE NAJVEĆI BORAC, A IGOR ĆE TRČATI ZA NJEGA: Mališa je 3 puta pobedio smrt, a evo kako i vi možete da pomognete
Foto: Facebook/Darko Stakić, Privatna Arhiva

poziv na humanost

MALI NIKOLA JE NAJVEĆI BORAC, A IGOR ĆE TRČATI ZA NJEGA: Mališa je 3 puta pobedio smrt, a evo kako i vi možete da pomognete

Društvo -

Profesor fizičkog vaspitanja i sporta Igor Kovačević već par godina sprovodi humanitarne akcije pod nazivom "SMS za kilometar" za decu kojoj je pomoć najpotrebnija. Ovaj momak je u Srbiji poznat kao pravi humanitarac, a sada želi da uz pomoć svih ljudi dobre volje pomogne malom Nikoli Stakiću.

Igor trči i poziva ljude preko društvenih mreža da upišu odgovarajući broj na 3030. Tako svi koji žele da pomognu mogu da "kupe" jedan kilometar, a sav prihod od donacija biće prebačen za lečenje i operaciju matičnim ćelijama koja je Nikoli itekako potrebna..

Ovog puta biće organizovan 2. Zimski polumaraton na kojem će dvadeset trkača trčati ukupno 380 kilometara za Nikolu.

Naime, slanjem SMS poruke 195 na 3030 kupujete jedan kilometar koji košta 200 dinara koliko je i cena same poruke! Ono što daje nadu jeste da su građani već kupili 34 kilometara što iznosi 6900.00 dinara za prva 2 dana akcije!

Mali Nikola je tri puta bio na ivici života i smrti i preživeo! U pitanju je pravi borac koji je rođen sa Daunovim sindromom, ali se sasvim normalno razvijao do aprila prošle godine. Nažalost, tada je u majčinom naručju doživeo prekid rada srca.

Nakon mesec dana kome, ovaj borac se budi, ali bez ijedne funkcije usled oštećenja mozga.

Naime, operacija VSD-a je obavljena u UDK Tiršova u šestom mesecu života. Već posle par dana je ustanovljeno da se na mestu gde je operisan VSD pojavila pukotina i da je ostala veća plućna hipertenzija, zbog čega je Nikola bio često u respiratornim infekcijama. Međutim, njega to nije mnogo sprečavalo, pa je on potpuno normalno napredovao, rastao, razvijao se, razumno pričao u skladu sa njegovim uzrastom, sedeo, hodao i bio hiperaktivno, veselo dete.

(Kurir.rs/Espresso/Foto: Privatna arhiva/Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track