SLUČAJ ZAMRZIVAČA U KRALJEVAČKOJ BOLNICI

JAVILI SE RODITELJI BEBA KOJE SU PRONAĐENE U ZAMRZIVAČU! Evo zašto ih nisu sahranili i šta tvrde da se desilo

Društvo -

- Za poslednja 24 sata javile su se tri porodice koje tvrde da su roditelji nekih od 13 mrtvorođenih beba, čija su tela pronađena 17. januara u zamrzivaču Opšte bolnice u Kraljevu - kaže Radiša Pavlović, član Vladine Komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece.

Pavlović, koji je i predsednik upravnog odbora udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", kaže da je jedna od majki pristala pred medijima da razgovara sa njim i ispriča svoju stranu priče.

- Reč je o Jeleni Miladinović iz Kraljeva, koja može da govori samo putem Vibera, pošto radi u Češkoj - rekao je Pavlović i uspostavio vezu.

- Porodila sam se četvrtog novembra 2017. godine u Opštoj bolnici u Kraljevu. To je trebalo da bude moje treće dete. Dok taj zamrzivač nije otvoren nisam znala šta se desilo sa telom moje mrtvorođene bebe. Meni je nakon porođaja rečeno da će moje dete biti sahranjeno na groblju u Kragujevcu jer nije moguće drugačije. Pristala sam na to jer sam bila u šoku, a u tom periodu imala sam i velike porodične probleme. Bila sam van sebe - svedoči Jelena Miladinović.

Ona kaže da je razgovarala sa policijom o slučaju, a da će od bolnice tražiti da sama sahrani svoju bebu.

foto: Prinstcreen

- Tražiću da se najpre utvrdi da je reč o mom detetu, a onda i da ga sama sahranim. Ne mogu da razumem zašto me neko nije obavestio da je telo moje bebe u zamrzivaču, zašto mi nisu rekli da ne mogu da je sahrane - pita Jelena Miladinović.

Radiša Pavlović kaže da druge dve porodice koje su mu se obratile nisu htele pod punim imenima da se obrate medijima.

- Jedna porodica dala nam je pisanu izjavu da je majci rečeno da će njena beba biti sahranjena u Gornjem Milanovcu, a porodica iz Raške tvrdi da im je rečeno da će njihovo dete sahraniti bolnica, bez daljih detalja - kaže Pavlović.

On je pre 14 dana obavestio javnost da se u zamrzivaču na odeljenju patologije Opšte bolnice Studenica nalaze tela 13 preminulih beba. Tada je bolnica odgovorila da je reč o mrtvorođenim bebama, da imaju svu zakonom propisanu dokumentaciju i da tela nisu sahranjena jer nije postojala gradska odluka koja bi to omogućila.

Reč je o telima beba koje roditelji nisu preuzeli, a rođene su, prema Pavlovićevim rečima, od 2016. godine do kraja 2018.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track