JEZIVO! LEŠEVI I DALJE TRULE VAN HLADNJAČE KAPELE U NIŠU: Sanitarna došla da proveri, pa se šokirali!
Foto: M.S.

strašno

JEZIVO! LEŠEVI I DALJE TRULE VAN HLADNJAČE KAPELE U NIŠU: Sanitarna došla da proveri, pa se šokirali!

Društvo -

Leševi u prostoriji za pripremu sahrane pokojnika, kapi krvi na zidovima i druge slike horora koji se može videti ovih dana zaprepastili su ekipu sanitarne inspekcije koja je na osnovu prijava građana pre tri dana došla da prekontroliše nišku kapelu kojom gazduje Javno komunalno preduzeće "Gorica" u Nišu.

Za sada po rečima nadležnih, četiri ili pet tela stoje van hladnjače jer su dve od četiri komore, pokvarene. Oni obećavaju da će se sledeće nedelje sve srediti, kako je naložila inspekcija.

Ova slika mogla se videti i pre skoro godinu dana, ali od tada do danas se nije mnogo promenilo pa su najbliži pokojnika imali brojne žalbe ovoj inspekciji.

Kako saznajemo, Sanitarna inspekcija je "upala" i slikala užasne slike u niškoj kapeli gde se pokojnici pripremaju za sahranu.

Ovo je pre godinu dana izneo u javnost Rade Rašović, tadašnji poverenik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata. Nakon toga je dospeo na sud jer je tužen za uzbunjivanje javnosti, a u "Gorici" je dobiuo i otkaz. Sada nije bio spreman ni na kakav komentar, ali tada je rekao:

"Problem je što se hladnjača pokvarila pa mrtva tela se raspoređuju po hodnicima kapele. Smrad od truleži tela u kome radi radnici „Gorice“ je nesnošljiv. Delovi tela se čuvaju u džakovima, i u kartonskim kutijama tako da je u hodniku iscurela krv. Ma, nemam reči o slici koja vlada tamo, a sve zato što se pokvario hladnjak tako da deo dovezenih leševa boravi u hodniku. To je prvo nehumano", objasnio je ranije Rašović.

Zoran Milojković, sadašnji direktor "Gorice" kaže da je na tom mestu tek tri meseca.

"Ne bih da spominjem na šta sam sve naišao po dolasku na funkciju direktora, ali moram da primetim da nakon postavljenja u arhivi nije bilo zapisnika Sanitarne inspekcije koja je pre skoro godinu dana zabeležila sve nedostatke i naložila da se otklone. Ne bih da istražujem, ali prava je enigma kako je taj papir nestao. Sumnjam da je ta prijava inspekcije od mene sakrivena, a bila je u februaru 2018. godine. Niko nije naveo ovde da je to problem. Sada je četiri ili pet tela smešteno u prostoriju za pripremu pokojnika jer je kapela od dolaska inspekcije postala pravo gradilište. Kreči se, menjaju se lajsne, a krenulo se i sa popravkom te dve hladnjače tako da u ponedeljak ili utorak ćemo moći da kažemo da je situacija sanirana", priča Milojković.

On kaže da je naišao na gomilu problema, ali da je odgovoran za onbo što se događalo u poslednja tri meseca.

"Za ove dve hladnjače koje ne rade, uspeo sam za dva i po meseca da prikupim nekoliko ponuda, pored svih problema na koje sam naišao. Ja sam video taj nestali zapisnik tek pre dva ili tri dana kada mi je Sanitarna inspekcija to pokazala. Što se tiče prokišnjavanja u jednoj prostoriji, mora da se skine lim sa krova i da se krov u tom delu rekonstruiše", rekao je Milojković.

Gorica naplaćuje boravak tela u kapeli 2.400 dinara za dan, a svaki naredni dan po 1.000 dinara više.

(Kurir.rs/M.S./Foto: M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track