Najnovije vesti

RASKRINKAVANJE SAMOZVANOG DOKTORA! Sestra preminulog tvrdi: Imam neoborive dokaze koji će poslati Miroljuba Petrovića na robiju!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Borba protiv nadrilekarstva

RASKRINKAVANJE SAMOZVANOG DOKTORA! Sestra preminulog tvrdi: Imam neoborive dokaze koji će poslati Miroljuba Petrovića na robiju!

Društvo

Policija je pokrenula intenzivnu istragu o samozvanom doktoru Miroljubu Petroviću kako bi prikupila sve bitne informacije koje bi rasvetlile optužbe da se bavi nadrilekarstvom i da je kriv za smrt Slavča Petrova.

Slavčova sestra Biljana Jovanović je ispričala Kuriru da je šarlatan Petrović "lečio" njenog brata, koji je imao tumor na mozgu, sokovima i tinkturama, da mu je govorio da nikako ne ide lekaru i da ne poštuje norme savremene medicine.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu je predmet u vezi takozvanog Centra za lečenje Miroljuba Petrovića u Petrovcu, grad Leskovac, ustupilo na nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu. Ovo tužilaštvo je Policijskoj upravi u Leskovcu podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, radi dodatnih provera. Nakon preduzimanja svih potrebnih dokaznih radnji i izvršenih provera, tužilaštvo će doneti odluku - navela je u odgovoru Kuriru zamenica javnog tužioca Marina Kecojević.

Samozvani doktor Miroljub Petrović je već saslušan u policiji, a gostujući na TV Hepi u petak, rekao je da je u iskazu naveo da "jeste prodavao čajeve, ali nije postavljao dijagnoze i nije garantovao izlečenje".

Biljana Jovanović, koja Petrovića optužuje za bratovljevu smrt, zadovoljna je što su tužilaštvo i policija pokrenuli istragu.

foto: Privatna Arhiva, Printscreen

- Mene policija još nije zvala da dam izjavu, ali spremna sam da im dostavim sve moguće dokaze protiv Petrovića koje niko ne može da pobije i za koje mislim da će biti dovoljni za podizanje optužnice. Javljaju mi se i porodice drugih Petrovićevih žrtava, pa ćemo i njihove prepiske sa Petrovićem dostaviti policiji - poručila je Jovanovićeva za Kurir.

PROTIV ZDRAVLJA LJUDI PRETI MU 12 GODINA ROBIJE

Nakon optužbi koje je Biljana Jovanović iznela, najpre je Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo predistražni postupak protiv samozvanog doktora Miroljuba Petrovića kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom. On se sumnjiči za krivično delo protiv zdravlja ljudi, a ukoliko se dokažu iznete tvrdnje, njemu preti i do 12 godina robije.

(Kurir/M. V. - S. Đ.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track